Trekker forslag om hundepark

Partiet Rødt trekker forslaget om å lage deler av Nygårdsparken om til en hundepark, der planen var å la de narkomane ta del i arbeidet.

Rødt vil ha hundepark i Nygårdsparken

Anna Kathrine Eltvik (bildet) forteller til NRK at Rødt legger forslaget om hundepark i Nygårdsparken på is.

– Jeg angrer ikke på utspillet, men synes at det er trist om vi mister mange velgere fordi de har misforstått, sier partiets andrekandidat, Anna Kathrine Eltvik.

Hun forklarer at utspillet først og fremst var et punkt i partiprogammet som omhandlet offentlige rom og parker, ikke ruspolitikk.
– Det blir tatt litt ut av sammenheng dersom folk tror at dette er en del av vår ruspolitkk, sier hun til NRK.no.

LES: Rødt forslår hundepark i sentrum .

– Tror de skal gå rundt med hver sin hund

Hun forteller at hun har fått kommentarer fra velgere som tror at planen er at alle de narkomane skal gå rundt med hver sin hund.
– Forslaget dreier seg om at noen av de narkomane skal få jobbe med dette under tilsyn, for å få en mer meningsfylt hverdag.

Da forslaget ble lagt frem reagerte styreleder i Nygårdsparkens Venner, Knut Schjelderup Bjerke med skepsis.

– Jeg synes programerklæringen er meget uspesifikk, dulgt og sier ingenting. jeg kan ikke se at det er et tilbud i pakt med parkens bruksstatutter – i alle fall ikke tilbud generelt for byens befolkning, sa han til bt.no.

Enig med naboer til parken

Eltvik forteller at partikollega Torstein Dahle har vært i møte med naboer til parken, og at det er i samråd med dem, at forslaget nå legges på is.
– Vi tenker at det først må komme en helhetlig og god ruspolitikk i Bergen, slik at Nygårdsparken ikke lenger er et oppholdssted for de narkomane. Når situasjonen i parken er ryddet opp i, vil vi fremdeles gå for et forslag om å gjøre en tiendedel til betjent hundepark.

Når det gjelder løsningen på problemene i parken har hun troen på Frankfurt-modellen, der de narkomane får rehabilitering uten ventetid og i tillegg får mange lavterskeltilbud på dagtid.
– Modellen er veldig interessant, og jeg tror den ville løst mye for Bergen.