Hopp til innhold

Tre siktet for vold mot politiet etter hjemmefest i Bergen: – Tilløp til opptøyer

Tre personer er siktet for vold mot politi etter at en hjemmefest kom ut av kontroll i Bergen natt til søndag. En politikvinne skal blant annet ha blitt sparket mens hun lå nede.

Ungdommer sparket politi på russefest i Bergen

KAOS: Beboere i området rundt den aktuelle adressen i Glasskaråsen i Bergen skal ha blitt av politiet om å holde seg inne.

Foto: Bergen Foto og Media

Politiet i Hordaland meldte natt til søndag om en fest i Glasskaråsen i Åsane som var ute av kontroll, og at de sendte en patrulje dit.

Da politiet kom til stedet fant de mellom 60 og 70 ungdommer, og det politiet selv beskriver som «fullstendig kaos».

Politiet ba om å få snakke med eieren av huset, men stemningen ble så aggressiv at de måtte trekke seg tilbake. Kort tid etter returnerte politiet med 10 patruljer, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Vest politidistrikt til NRK.

– Stemningen var særdeles amper. Det var ingen som ønsket å etterkomme politiets pålegg om å forlate festen, og det ble kastet stein, flasker og snøballer mot politiet.

Politikvinne sparket

De gikk løs på noen biler, inkludert en politibil. Det oppstod slåssing med de involverte der, og en tjenestekvinne ble sparket av en av festdeltagerne mens hun lå nede, sier Eidsnes.

I tillegg skal en av festdeltakerne ha bitt en mannlig politibetjent i fingeren.

Politiet meldte etter festen at «en del ungdommer er pepret – flere arrestert». Totalt sju ungdommer, både jenter og gutter, ble satt i arresten.

– Tre av de pågrepne er siktet for vold mot offentlig tjenestemann, opplyser leder for fellesoperativ enhet i Vest politidistrikt, Morten Ørn, til NTB.

De fire andre ble innbrakt etter politiloven. Politiet vurderer om også disse fire skal siktes for lovbrudd, opplyser Ørn.

– Tilløp til opptøyer

Eidsnes opplyser at de yngste festdeltagerne var 17 år. De syv ungdommene ble søndag ettermiddag løslatt etter å ha blitt avhørt, skriver BA.

– Slik vi ser det, er dette noe annet enn en ordinær ordensforstyrrelse. Her har det gått litt over styr. Det virket noe organisert, og det var tilløp til opptøyer. Det var en særdeles amper stemning der oppe.

Politiet omtalte natt til søndag festen som en «slippfest for russen» på en privat adresse.

– Dette var ikke et russearrangement. Vi ser på dette som en isolert hendelse – en hjemmefest som gikk over styr, sier Ørn.

Laster Twitter-innhold

Bråk og fyll

Norge er nå inne i russetida, og politiet i Asker og Bærum mottok natt til søndag flere klager på støy fra russebusser i Sandvika, og området rundt Eiksmarka.

– Vi følger opp klagene ved ledig kapasitet, opplyste de.

Politiet i Telemark fikk flere klager på russ både i Skien og Porsgrunn, der politi på stede påla ungdommene å dempe seg, rydde opp og deretter fjerne seg. På Liertoppen i Buskerud ble to russebusser bortvist etter å ha spilt musikk på «full guffe».

Også i Finnmark meldes det om at flere personer er bortvist fra et russearrangement.

Politiet i Vestfold melder at en mann i 30-åra fikk et forelegg på 2550 kroner for å ha kjørt med for mange personer i en russebuss ved Sandefjord.

Politiet i Asker og Bærum skrev ut to forenklede forelegg og en anmeldelse på grunn av for mange passasjerer i russebusser der, og gjør det klart at de har nulltoleranse for overtredelse av reglene.