Hopp til innhold

Tore Bech (58) bisatt i dag

Tore Bech ble drept i angrepet på Statoils anlegg i In Amenas. I dag tok Heikki Holmås farvel med stefaren sin.

Tore Bech ble bisatt i Johanneskirken 15. februar 2013. Han er en av fem drepte norske terrorofre i In Amenas.

SE VIDEO: Tore Bech ble bisatt her fra Johanneskirken i dag. Han er en av tre norske terrorofre som blir begravet i dag.

Tore Bech

DREPT: Tore Bech (58) var plassjef på In Amenas og ble drept av terroristene under terrorangrepet.

Foto: privat

58 år gamle Tore Bech fra Bergen ble drept under terrorangrepet mot Statoils anlegg i In Amenas i Algerie.

I dag klokken 14.00 blir han bisatt fra Johanneskirken i Bergen sentrum. Familien ønsket ikke at media skulle være til stede i kirken under bisettelsen i kirken.

Kranser fra kollegene

NRK og andre medier fikk slippe inn i kirken før seremonien. Her finnes kranser fra kolleger fra anlegget i In Amenas og ellers i Statoil, og kirkerommet var dekket med kranser og levende lys.

Krans for Tore Bech

HILSEN FRA KOLLEGER: En av kransene har denne teksten: «Takk for alt du har vært for oss. Kollegaer In Amenas team».

Foto: Borgny Baastad / NRK

Tore Bech var blant de norske som ble tatt til fange av terroristene som angrep anlegget i ørkenen morgenen onsdag 16. februar. Han ble en av 38 gisler som ble drept under angrepet.

Bech var plassjef på anlegget i In Amenas og mange har sagt han var godt likt av kolleger. Han var tidligere leder ved In Salah-anlegget i Algerie, og har også vært plattformsjef på Gullfaks C- og Veslefrikk-feltet i Nordsjøen.

Heikki Holmås' stefar

Tore Bech var også stefar til utviklingsminister Heikki Holmås (SV). Bech giftet seg med hans mor i 1981 og Holmås har tidligere sagt at han var en stor del av hans oppvekst.

– Som familiemann var han kar som elsket å være sammen med familien. Han likte jakt og fiske. Han var en fin mann å dra på både jakt og multeplukking med. Det er minner som vi alle tar med oss, sa Holmås til NRK da det ble kjent at Bech var død.

LES OGSÅ: Heikki Holmås snakker om dødsbudskapet

Alle de fem nordmennene som ble drept i In Amenas blir begravet denne uken.

Hans M. Bjone fra Brandbu ble gravlagt onsdag, og Thomas Snekkevik fra Austrheim ble gravlagt torsdag. I tillegg til Bech bisettes også Alf Vik i Grimstad og Victor Sneberg i Sandnes i dag.

Heikki Holmås på pårørendesenteret

PÅRØRENDE: Bech var stefar til statsråd Heikki Holmås. Her ankommer Holmås Statoils pårørendesenter i Bergen sammen med sin kone Sunniva Pettersen Eidsvoll i dagene etter angrepet.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK