Tok over for Bruun-Hanssen: – Som å få et takras i hodet

– Vi må skjønne at det ikke bare er å rykke opp igjen fordi vi heter Brann, sier fungerende sportssjef Rune Soltvedt.

Rune Soltvedt

VIL RYKKE RETT OPP: Fungerende sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, sier Branns opphold i førstedivisjon skal bli kortvarig.

Foto: Tom Arne Moe / NRK

26. november 2014 vil for alltid stå som en svart dag for supporterne til Brann. Dette var kvelden det ble klart at laget i de aller fleste bergenseres hjerter skal spille i 1. divisjon neste sesong. Mjøndalen ble for sterke i kvalifiseringskamp nummer to og sikret seg opprykk til eliteserien.

– Dette var en svart sesong for oss. Den endte med et nedrykk som vi ikke trodde skulle komme. Vi har vel klart å riste det av oss. Nå er det en skikkelig offensiv på stadion og målet er å komme oss opp igjen så raskt som mulig, sier Rune Soltvedt.

Skaanes fortviler etter nedrykket

NEDRYKKET ET FAKTUM: Kasper Skaanes fortviler etter at Brann har tapt 3–0 for Mjøndalen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Svært tung tid

Rune Soltvedt innrømmer at tiden etter nedrykket var svært tung, både for trenere, ledelse og spillere.

– Det å være vitne til nedrykk på 1980-tallet var en ting. Det å selv være en del av det var noe helt annet. Samtidig synes jeg vi har klart å ta vare på hverandre på en god måte. Det er en styrke for klubben.

Nå skal storklubben Brann møte lokale lag som Åsane og Nest-Sotra. Soltvedt tror ikke det vil by på noe problem:

– Det er så gode vi er. Det må vi bare forholde oss til. Så må vi bare forberede oss optimalt, forstå alvoret i situasjonen og skjønne at det er ikke bare å rykke opp igjen fordi om vi heter Brann. Det blir mange harde kamper. Bare i de knallharde lokale oppgjørene er det 12 viktige poeng som skal deles ut. Vi har all respekt for motstanderne, men ønsker å komme oss fort opp igjen.

Tok jobben etter ett minutts betenkningstid

Det var natt da telefonen ringte hjemme hos Rune Soltvedt og han ble spurt om han inntil videre kunne tenke seg jobben som sportslig leder i Brann. Ett minutts betenkningstid fikk han på å si ja.

– Det er klart at det var et takras jeg fikk i hodet de første dagene. Utrolig mange oppgaver. Nå begynner jeg å se konturene av noe. Det blir viktig å legge forholdene til rette for trenere, støtteapparat og spillere. Økonomi blir selvsagt en utfordring i en lavere divisjon, men den diskusjonen får vi ta over nyttår. Vår jobb blir å gjøre det beste for Brann til enhver tid.