Siktede tidligere dømt for forgiftning

En av de to kvinnene som er siktet for drap i Kvinnherad er tidligere dømt for å ha forgiftet en helsearbeider. Den andre kvinnen er blitt avhørt i dag.

Krimteknikere på stedet i Sandvoll

UNDERSØKELSER: Krimteknikerne kom til stedet torsdag kveld, og skal gjøre undersøkelser i huset til den drepte, som blir fraktet til obduksjon.

Foto: Jon Bolstad / NRK

To kvinner på 36 og 47 år ble natt til torsdag pågrepet i Kvinnherad, etter at en mann i 60-årene ble funnet død på Sandvoll i Kvinnherad onsdag kveld.

Den ene av de to, en 36 år gammel kvinnen, har i dag blitt avhørt. Forsvareren vil ikke si hvordan hun stiller seg til siktelsen.

– Vi har vært i avhør noen timer, og fortsetter i morgen. Jeg har fått beskjed av politiet om å vente med kommentarer til avhørene er ferdige, forteller hennes forsvarer Frode Skogvold.

Huset der ein mann blei drepen i Sandvoll i Kvinnherad

FUNNET DREPT: I dette huset på Sandvoll ble en mann i 60-årene funnet død onsdag kveld.

Foto: Jon Bolstad / NRK
Område sperra av av politiet i kvinnherad

SPERRET AV: Politiet har sperret av et område i bygden som ligger litt sør for Valen i Kvinnherad og som har 300–400 innbyggere.

Foto: Arne Lindeflaten / Kvinnheringen
Spar-butikken på Sundvoll

SJOKKERT: Innbyggerne i Sandvoll er sjokkert over det som har skjedd. Drapet er det store samtaleemnet på Spar-butikken i den lille bygden.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Den andre mistenkte, en 47 år gammel kvinne, blir avhørt i fredag. Forsvareren hennes skal møte henne torsdag ettermiddag.

– Jeg har ikke fått snakket med henne ennå og kan derfor ikke kommentere hvordan hun stiller seg til siktelsen, sier forsvareren hennes Odd Arild Helland til NRK.

Dømt for forgiftning

Politiet sier til NRK at de to mistenkte kvinnene kjenner hverandre. De vil ikke si noe om det er en relasjon mellom kvinnene og den drepte.

– De har vel møtt hverandre, da, sier politioverbetjent Carl Petter Leganger i Hordaland politidistrikt.

Begge kvinnene er tidligere domfelt, og den 47-år gamle kvinnen er dømt for forgiftning.

I 2012 ble hun dømt i Sunnhordland tingrett for å ha helt metamfetamin i kaffen til en psykiatrisk helsearbeider.

36-åringen har flere dommer for narkotikakriminalitet og vinning bak seg, skriver VG.

Fant slagvåpen

Hordaland politidistrikt meldte om funnet av den døde mannen på Twitter klokken 01.13 natt til torsdag. Han ble funnet i hjemmet sitt på Sandvoll klokken 22.15 onsdag kveld.

Politiet mistenker at mannen er drept på grunn av omstendigheter på åstedet.

Ifølge VG ble det funnet slagvåpen ved siden av drapsofferet, og åstedet skal ha vært blodig og preget av kamp. Bt.no skriver at det skal ha blitt funnet en hammer ratt ved drapsofferet.

Politiet vil ikke bekrefte disse opplysningene.

Tekniske undersøkelser

Politiet har sperret av et område i bygden som ligger litt sør for Valen i Kvinnherad og som har 300–400 innbyggere.

– Tekniske undersøkelser pågår på stedet, og det blir gjort vitneavhør på Kvinnherad lensmannskontor, forteller Leganger.

Den drepte blir senere sendt til Gades Institutt for obduksjon.

– Ganske utrolig

Innbyggerne i Sandvoll er preget av det som har skjedd. På Sparbutikken i sentrum av bygden er folk sjokkert over nyheten.

– Det er jo ganske utrolig at det skjer noe på et så lite sted der alle kjenner alle. Det pleier aldri å skje noe her, og alle er ganske trygge på hverandre, sier en av innbyggerne, som ønsker å være anonym.

– Det er dette folk snakker om her i dag. Det er ganske ekkelt.

Created by InfoDispatcher

Mannen i 60-årene FOTO: Christine Kongsvik.