Nekter straffskyld etter voldsom krasj med politibil

Taxisjåfør mener han ikke bør straffes etter den voldsomme kollisjonen med en politibil, hvor en kvinnelig taxipassasjer ble skadd for livet. – Det er forferdelig for ham å ha dette hengende over seg, sier mannens forsvarer, advokat Ørnulf Samdal.

Taxi køyrde inn i politibil

FIKK VARIGE MÉN: Den kvinnelige passasjeren i denne taxien ble skadd for livet og er nå pleietrengende etter ulykken på Puddefjordsbroen 23. mars i fjor.

Foto: Alexander Vollevik Larsen

Den 41 år gamle taxisjåføren kommer til å nekte straffskyld for uaktsom grov legemsbeskadigelse når rettssaken mot ham starter i Bergen tingrett mandag morgen.

Hans forsvarer, advokat Ørnulf Samdal, sier hele saken er en voldsom belastning for taxisjåføren.

– Han tenker på det hver eneste dag, sier Samdal til NRK.

Hadde verken lys, nødblink eller blålys på

Det var 23. mars i fjor at en kvinne i 40-årene ble påført livsvarige skader i en kraftig kollisjon på Puddefjordsbroen mellom Møhlenpris og Gyldenpris i Bergen.

En politibil ute på oppdrag stod parkert i høyre kjørefelt like over toppen på broen og ble påkjørt bakfra av en taxi. De tre politibetjentene befant seg ute på broen, og politibilen hadde verken kjørelys, nødblink eller blålys på.

Årsaken var at de skulle hindre en selvmordskandidat i å hoppe fra broen og ikke ønsket å gjøre noe som kunne få situasjonen til å eskalere.

Taxisjåføren kom uskadd fra sammenstøtet, men den kvinnelige passasjeren ble påført store varige mén og er nå pleietrengende.

Fartsgrensen på stedet er 60 km/t.

Ørnulf Samdal

FORSVARER: Advokat Ørnulf Samdal forsvarer den tiltalte taxisjåføren. Han sier saken har vært en voldsom påkjenning for 41-åringen.

Foto: Magnus Aamo Holte / NRK

Henla saken mot politiet

Både politibetjentene og taxisjåføren ble etterforsket etter ulykken. I høst valgte Spesialenheten for politisaker å henlegge saken mot politiet .

For taxisjåføren endte det med at påtalemyndigheten tok ut tiltale mot ham for uaktsomhet i trafikken med personskade som følge.

– Dette har fått tragiske konsekvenser for min klient. Hun var en yrkesaktiv tobarnsmor, men nå vil hun aldri kunne klare å gå ut i full jobb igjen. Hun har ikke de forutsetningene for å leve et godt liv som hun hadde før dette skjedde, sa kvinnens bistandsadvokat, Einar Drægebø, til NRK da tiltalen mot sjåføren ble tatt ut.

– Flere andre bilister har sagt ifra om at de har sett politibilen tydelig i det gitte tidsrommet, sa Drægebø den gang.

Den skadde kvinnen vil ikke være til stede i rettssalen under straffesaken mot taxisjåføren.

Fire dagers rettssak

Advokat Ørnulf Samdal sier til NRK at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere før rettssaken er i gang. Det er satt av fire dager til rettssaken, som starter klokken 09.30 i Bergen tingrett.

Laster kart, vennligst vent...