Hopp til innhold

Studentene avslører tabbene i milliardprosjekt

Persienner som dekker halve vinduet, kaffesøl som ikke kan vaskes bort og stikkontakter alle andre steder enn på arbeidsplassene.

Created by InfoDispatcher

Den nye Høgskolen i Bergen kostet 2,5 milliarder kroner, og sto klar til studiestart 20. august 2014. Siden den gang har studentene oppdaget stadig nye merkelige løsninger i bygget. Nå har de startet Facebook-siden «Var dette så lurt da, HIB?».

Var dette så lurt da, HIB?

SAMLER LURINGER: På facebooksiden 'Var dette så lurt da, HIB' samler studenter merkelige løsninger på skolen sin.

Foto: Skjermdump

– Ideen til siden kom i trappen opp fra kantinen, forteller Martin Furland, mens han forklarer hvorfor.

Skolens eneste kaffemaskin er i kantinen, og da mener Furland at det er veldig naturlig å ta med seg kaffien opp trappen.

– Da snubler man litt og dulter borti hverandre i trappen. Jeg så kaffeflekkene, og spurte hvorfor trappen aldri ble vasket. Svaret at kaffeflekkene ikke går vekk. Da sa jeg: Det var vel ikke så lurt, og dermed måtte vi lage en Facebook-side, forteller han.

Ubrukelige persienner

Var dette så lurt, HIB?

SITTER FAST: Kaffesøl i trappen på Høgskolen i Bergen kan ikke vaskes bort.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Det var ikke bare de fastbrente kaffeflekkene som fikk studentene til å lure. Nå kommer det stadig bilder til Facebook-siden med finurlige løsninger i det gigantiske nye høyskolebygget i Bergen.

I ett av rommene på skolen går persiennene halvveis ned på vinduene. For å skygge for solen har dermed studentene hengt opp papir for å kunne studere.

Var dette så lurt da, HIB?

LUR PLASS? Dette søppelspannet er boltet fast på det eneste passeringsstedet mellom to benker på uteplassen.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

– Vi måtte jo spørre, var dette så lurt da, HIB? Og det var det jo ikke. Et fint utgangspunkt hadde jo vært å kjøpt lange nok persienner vil jeg tro, smiler Furland.

– Synes ikke det er pinlig

Eiendomsforvalter Alda Christensen i Statsbygg synes ikke studentenes Facebook-side er pinlig å forholde seg til.

– Statsbygg synes ikke det er pinlig at studentene har laget en slik side. Det betyr bare at studentene er våkne og følger med. Så dette tar vi med godt humør, sier hun.

Christensen forklarer at blant annet nye persienner er på veg for å erstatte studentenes papir foran vinduene.

– Dette er et nytt bygg som er inne i en prøvedriftsperiode. Alt det tekniske ved bygget er under justering, og det hører til vanlig prosess å utføre dette når bygget er tatt i bruk. Trappen er en utfordring. Flekkene er veldig stygge. Der må vi finne en løsning, og det skal vi gjøre, lover hun.

– Jeg synes det er veldig få feil på høgskolen i forhold til andre prosjekter vi er inne i, sier Christensen.