Hopp til innhold

Stevie Wonder til Koengen i juli

Verdens største nålevende Motown-stjerne kommer til Bergen.

Stevie Wonder på scenen i Paris 6. mars 2010

KOMMER TIL BERGEN: Stevie Wonder, her på scenen i Paris tidligere i år.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP

- Konserten på Koengen søndag 18. juli blir Stevie Wonders eneste konsert i Norge i år, sier Frank Nes i Bergen Live til nrk.no.

Slo gjennom som 13-åring

Den blinde superstjernen slo gjennom allerede som 13-åring, da som «Little Stevie Wonder», og ble fort en av de virkelig store i Motown-stallen, både som artist og låtskriver for blant andre Smokey Robinson.

I 1972 skrev Wonder under en ny og revolusjonerende kontrakt med Motown som både ga ham full artistisk frihet og eierskap til alle hans egne låter.

Avtalen innledet den mest suksessrike delen av karrieren hans, en periode som ga verden hits som «Superstition», «You Are The Sunshine Of My Life», «Higher Ground» og «Living In The City».

Venn av Jacko

På 80-tallet gikk Wonder i en mer kommersiell retning, godt illustrert av kjempehiten «I Just Called To Say I Love You» fra 1983. Han har likevel beholdt kredibiliteten og regnes i dag som et av USAs største musikalske ikoner.

59-åringen var en nær venn av avdøde Michael Jackson, og medvirket på Jackos «Bad»-album på låten «Just Good Friends». Låtene hans er spilt inn av alle fra George Michael til Red Hot Chili Peppers, og Wonder selv deltar hyppig på alt fra veldedighetskonserter til hyllestalbum.

For eksempel ga han i 1993 Kiss en meget funky hyllest sammen med Lenny Kravitz på låten «Deuce».

I de senere år har Wonder utmerket seg med opptredener som mentor på amerikansk «Idol» og for sin støtte til president Barack Obama under valgkampen i 2008. Samtidig la han ut på sin første store turné på ti år, hvor han blant annet spilte for seks tusen nordmenn i Vikingskipet på Hamar.

- Verdens beste mann

- Stevie Wonder er verdens beste mann, skrev Dagbladets anmelder etter konserten, og trillet terningen til en femmer.

Men ikke alle var like fornøyde med at konserten ble lagt til Hamar. Les en skikkelig utblåsning fra NRKs Håkon Moslet her , som også inkluderer en anmeldelse av konserten i Londos O2 Arena i september 2008.

Billetter til konserten på Koengen legges ut kommende torsdag og koster 700 kroner pluss avgift. Det er også mulig å komme nærmere scenen i såkalte «Golden Circle». For dette må du ut med 1200 kroner.

Stevie Wonder blir trekkplasteret for sommerens fjerde Koengen-konsert. Fra før er Rammstein/Alice In Chains (15. juni), Muse (23. juli) og Iron Maiden/Heaven & Hell (11. august) klare for Bergens storstue.