Slutt på de gode fiskekakene

De tradisjonsrike fiskekakene til Madam Bergen og Søstrene Hagelin blir historie.

Øyvind Blom

LEGGES NED: I 2007 kunne Øyvind Blom stolt åpne den nye fabrikken i Godvik. Nå mister de elleve ansatte jobben.

Foto: Ann Kristin Rykke / NRK

Madam Bergen AS, som produserer fiskemat og ferdigprodukter under varemerkene Madam Bergen og Søstrene Hagelin, har besluttet å legge ned virksomheten.

28 ansatte mister jobben.

Kommer du til å savne fiskekakene? Si hva du mener nederst.

Årsakene er store røde tall de siste årene. I 2008 ble underskuddet 5,7 millioner kroner. Utviklingen har fortsatt inn i 2009.

De røde tallene kan spores tilbake til at Mattilsynet påla bedriften å legge om fra produksjon av varme produkter, til å produsere kalde produkter.

BaraGruppen AS bestemte seg for å investere i en ny fabrikk , men da måtte fortjenesten økes betraktelig gjennom salg av produkter i matvarekjeder. Slik gikk det ikke.

Det er en lang og tradisjonsrik historie som nå avsluttes. Søstrene Hagelin ble stiftet i 1929 av søstrene Elna og Gudrun Hagelin. Madam Bergen ble stiftet i 1991 av tidligere ansatte i Søstrene Hagelin.

Siste salgsdag vil etter planen bli 30.juni. Arbeidet med å finne løsninger hvor noen overtar merket og resepter vil fortsette fremover, skriver eieren BaraGruppen i en pressemelding.

Onsdag ettermiddag kan du bli hørt om temaet i ettermiddagssendingen. Har du noe du vil si så ring vår meningstelefon på: 55 275 275.