Hopp til innhold

Her er Sander (10) på vei med julegaver til over hundre barn

For fjerde år på rad har Sander Håpoldøy bakt og solgt boller i nabolaget for å tjene penger til julegaver til barn som trenger dem mer enn ham selv. – Sander er unik. Dette betyr utrolig mye for mange, skryter Frelsesarmeen.

Sander Håpoldøy

JULEGAVEBAKEREN: 10 år gamle Sander selger boller for å kunne kjøpe gaver til de som ikke får så mye til jul.

Foto: May-Helen Rolfsnes

Mandag ettermiddag leverte en stolt tiåring 120 julegaver til Slumsøstrene i Frelsesarmeen.

– Jeg hørte om folk som ikke fikk julegaver, og det synes jeg er veldig synd. Jeg tenkte på hva jeg hadde gjort hvis ikke jeg hadde fått julegaver, og den følelsen var helt forferdelig, sier Sander som kaller seg for «Julegavebakeren».

Sander Håpoldøy pynter boller

HJELPER MANGE: Sander Håpoldøy kaller seg for Julegavebakeren. Bare på fredag i forrige uke solgte han boller for 2950,- kroner. For pengene kjøper han leker til andre barn.

Foto: Privat

Hjerte av gull

– Sander har et hjerte av gull, og kom selv på denne tanken for fire år siden, forteller mamma Ann-Kristin Ryland.

Mandag ettermiddag hentet hun sønnen på skolen i Arna, før turen gikk hjemom for å fylle bilen med gaver. For det er i dag det skal skje, Sander skal levere gavene til Frelsesarmeens slumsøstre i Bergen.

– Dette er en sak som rører mange. Og som også kan gjøre flere oppmerksomme på at ikke alle har det like lett i juletiden, sier Ann-Kristin Ryland.

– Det er meg og mamma, mest meg, som har bakt bollene som vi har solgt, sier Sander.

Sander Håpoldøy med handlevogner fulle av julegaver

HANDLETUR: Sander Håpoldøy på årets julegavehandling som tok et par timer. Det blir noen vogner når han kjøper leker.

Foto: Privat

Slår sine egne rekorder

Sanders bolleomsetning øker år for år. Han startet som sjuåring for fire år siden. I fjor var det mange som ville kjøpe selv om de visste at han ikke ville rekke rundt i hele Arna.

I år var han enda bedre forberedt. Naboene ble varslet på Facebook at han kom, og alle som vil kan gi penger.

Årets innsamling slår alle tidligere rekorder. Fredag solgte tiåringen boller for 2950 kroner. I tillegg kom det inn 5180 kroner via Vipps på mobilen. Når en leketøysbutikk i tillegg kan gi storkunden 20 prosent rabatt, så ble resultatet 120 gaver.

– Det er helt fantastisk at så mange har sendt inn penger. Jeg visste ikke at det var så mange som ville støtte, sier Sander.

– Helt unik

Slumsøstrene deler ut julegaver til familier og barn som ikke er så godt stilt. Slumsøster i Frelsesarmeen, Marianne Naustdal, sier det er flere barn som leverer inn gaver, men at det ikke finnes mange med samme engasjement som Sander.

– Sander er unik, han er bare god. Det er bare å ta av seg hatten for han, sier Naustdal.

Marianne Naustdal i Frelsesarmeen

TAKKNEMLIG: Slumsøster i Frelsesarmeen, Marianne Naustdal, har fått inn 120 gaver fra Sander. Hun sier 10-åringen er helt unik.

Foto: May-Helen Rolfsnes

Gavene blir nå gitt videre til familier som ikke har så mye.

– Tirsdag og onsdag kommer det familier og par til Frelsesarmeen som kan ta med seg gaver til barna sine. Dette betyr utrolig mye for mange, det ser vi når vi deler ut. Vi får kyss på kinn og mange klemmer. Det blir en flott jul for veldig mange, sier Naustdal.

Sander Håpoldøy

GAVELEVERING: Sander leverer gavene han har kjøpt for pengen han tjente på å selge boller.

Foto: May-Helen Rolfsnes