Rekordmange lokale spillere

I mange år har Brann-laget bestått av en salig blanding av islendinger, østlendinger og fjerne importer. I år banker skarre-rene på døren for alvor.

Steinar Nilsen

Trener Steinar Nilsen ønsker lokale spillere velkommen til Brann-laget.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Cato Guntveit

Veteranen Cato Guntveit, som har fått en ny vår og er mer aktuell enn på lenge, kan bidra til mer skarring i Branns startoppstilling i år.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

– Dette er helt klart en bevisst filosofi fra vår side. Vi vet at interessen rundt laget blir mye større om vi klarer å ha en del lokale spillere fra Bergen og Hordaland, sier Brann-trener Steinar Nilsen.

LES: 20-åring gleder seg til ilddåpen | Bataljonen hyller Huseklepp | – Jeg kunne ikke svikte Brann

Viser utvikling

Håkon Opdal, Cato Guntveit, Erik Huseklepp, Eirik Mjelde, Cato Guntveit, Bjarte Haugsdal og Yaw Ihle Amankwah: Sju hordalendinger vil garantert få brukbart med spilletid for Brann i inneværende sesong – om ikke skader sette dem utenfor. Steinar Nilsen synest det er spesielt artig å se yngre spillere ta steget. Det er lenge siden hordalandsinnslaget har vært like stort.

– Både Yaw Ihle Amankwah og Bjarte Haugsdal har hatt en rivende utvikling i tiden jeg har vært her, på samme måte som Erik Huseklepp. De trener godt, har den rette mentaliteten og viser at de tar stegene som er nødvendige, sier Nilsen.

LES: Bergenspublikummet svikter Brann | Ingen seriestart for Solli | Her skal det spilles kamp om 11 dager

Også økonomiske årsaker

Selv om lokale spillere er en uttalt del av brannfilosofien, legger ikke trener Nilsen skjul på at tøffe økonomiske tider også har betydning for valgene som blir gjort. Klubben har ikke lenger økonomi til å hente mange meriterte spillere utenfra.

Det henger selvsagt delvis sammen med den økonomiske situasjonen. Vi er også inne i et generasjonsskifte i laget, og da må vi forsøke å få lokale spillere til å lykkes, sier han.

LES: Seier til Brann | Tilbyr Hassan ny kontrakt | Nielsen får sjansen på La Manga

Ingen kvotering

Brann-treneren har likevel ikke tenkt å ta ut laget basert på hvilke spillere som skarrer på r-en.

– Vi trenger først og fremst gode fotballspillere. Og vi trenger artister. Men vi er på utkikk etter lokale spillere som har det som må til for å bli gode eliteseriespillere, ikke bare eliteseriespillere, sier Nilsen.

LES: Gigantunderskudd for Brann | Brann tapte mot Midtjylland