Ras gjennomsøkt uten funn

Det er gått et rundt 50 meter bredt og to meter høyt snøras over riksvei 13 i Kvassdalen på Vikafjellet. Redningshunder har gjennomsøkt raset uten funn.

Ras Vikafjellet søndag 19. april

STERKE NATURKREFTER: Slik ser det ut på stedet der raset traff riksvei 13 på Vikafjellet.

Foto: Bjørn Vedå

Politiet fikk melding om skredet like etter klokken 1830. Dette er det andre store snøraset på riksvei 13 over Vikafjellet i løpet av kort tid. Det forrige raset gikk 8. mars og var noe større enn kveldens ras. Heller ikke i dette raset ble noen skadet. Det er fortiden store snømengder i området.

LES OGSÅ: 100 meter bredt ras stenger riksvei 13

Gjennomsøkt med hunder

Kveldens ras ble gjennomsøkt med hunder. Disse ble sendt til stedet med helikopter i en redningsaksjon som ble ledet av Hordaland politidistrikt.

Vikafjellet 16.03.15

STORE SNØMENGDER: Det er mye snø på Vikafjellet fortiden. Dette bildet ble tatt for en måned siden.

Foto: Statens vegvesen

Ingen funn

I 20-tiden melder politiet at det ikke er gjort funn i raset. Etter at det er gjennomført finsøk blir redningsaksjonen avsluttet. Det er heller ingen personer som er meldt savnet i forbindelse med raset.

Riksvei 13 over Vikafjellet er stengt på grunn av raset. En geolog skal gjennomsøke området mandag. Det er store snømengder i fjellet i området, og lokalkjente folk mener det kan komme nye ras når tid som helst. I så tilfelle kan riksvei 13 bli stengt på Vikafjellet i en periode fremover.

Laster kart, vennligst vent...

NYTT RAS: Raset er gått over riksvei 13 i Kvassdalen.