Hopp til innhold

Blar opp 18.000 kroner for å få viljen sin

Stortings- og bystyrerepresentanten åpner lommeboken for å kjempe egne partifeller i kne. – Jeg kunne skrevet en kronikk, men det er jo noe som heter at et bilde sier mer enn tusen ord, sier Peter Christian Frølich (26).

Peter Christian Frølich

KJØPTE BILFRI BRYGGE: Peter Christian Frølich (H) betalte 18.000 kroner for denne tegningen av en bil- og bybanefri Bryggen i Bergen.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Folkeliv og torghandlere, og ikke en bil eller bybanevogn å se.

Peter Christian Frølich (H) har fått en faktura på 18.000 kroner for bildet han har fått laget og skal slå i bordet med når Høyre sin bystyregruppe i kveld skal konkludere om bybanetraseen mot Åsane.

– Poenget er ikke å gi en fasit på hvordan det skal bli, men en visjon for hvordan det kan bli, sier Frølich.

Saken fortsetter under bildet.

Bryggen Bybanen Frølich

SLIK KAN DET BLI: Bryggen uten bybane og biler er visjonen til Peter Christian Frølich (H). I kveld skal han bruke denne tegningen til å overbevise partikollegene om det samme.

Foto: Fabian Schnuer Gohde

– Flotteste byrommet vi har

Saken om hvor bybanen skal gå behandles i bystyret i Bergen først over nyttår, men denne uken behandler de to største partiene saken på sine medlemsmøter. Frølich vil under Høyre-møtet i kveld skape økt fokus rundt hvilket potensiale som ligger på Bryggen.

– Jeg synes dette har vært litt fraværende i debatten. Det viktigste er jo hva vi skal gjøre med det flotteste byrommet vi har, synes Frølich, som i tillegg til å sitte i bystyret er nyvalgt stortingspolitiker.

Han har altså betalt av egen lomme for å få frem argumentet sitt om hvordan Bryggen kan bli uten biler og bybane. Frølich ønsker å presisere at flere er med på spleiselaget, selv om det er han som har blitt fakturert for tegningen.

– Dette er en illustrasjon som viser hva Bryggen kan bli. Jeg var nødt til å vise dette, og det er jo noe som heter at et bilde sier mer enn tusen ord. Jeg kunne vel skrevet en kronikk, men det var like greit å visualisere det, sier Frølich.

– Skansen har misforstått

Lederen for Høyres bystyregruppe, Dag Skansen, har gått klart ut med støtte til Bybanen over Bryggen. I går uttalte han at ingen kan benekte at det er den eneste sikre løsningen. Men det er nettopp det partikollega Frølich nå gjør.

– Dette viser seg jo heldigvis å være basert på en misforståelse, slik jeg ser det. Det er veldig mange faglige miljøer som sier at tunnel er helt uproblematisk, og den siste tilleggsutredningen sier i klartekst at det ikke er noe problem å legge Bybanen i tunnel under Bergen sentrum, sier Frølich.

Dermed brygger det opp til hard kamp om stemmene under kveldens avgjørende bybanemøte i Høyre.

Bybanen Dreggsallmenningen

DREGGSALLMENNINGEN: Slik kan det se ut dersom Bybanen med kjøreledninger blir lagt over Bryggen og forbi Dreggsallmenningen i Bergen sentrum.

Foto: Bergen kommune