Politistudent med i jaktlaget der en mann døde

En av jegerne som var med da en 22 år gammel mann døde av et vådeskudd, jobbet selv på det lokale lensmannskontoret.

Politiet kommer med de nye opplysningene om jaktulykken i Masfjorden søndag ettermiddag.

Tidligere i dag ble det kjent at det var en 22 år gammel mann fra Haugesund som mistet livet da han ble truffet av et vådeskudd.

Syv jegere i jaktlaget

Nå er det klart at det var syv personer i jaktlaget, og de fleste av dem var i begynnelsen av 20-årene. De var fra forskjellige steder i landet, og det skal ha vært flere lokale jegere med i laget.

En av jegerne var også tilknyttet det lokale lensmannskontoret, forteller Erik Hole, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

– Ett av medlemenne i jaktlaget er student ved Politihøgskolen, og var for tiden i praksis ved Nordhordland lensmannsdistrikt, sier Hole.

Flytter etterforskningen

Jaktulykken skjedde i Masfjorden, og mannskap fra både Masfjorden og Nordhordland lensmannsdistrikt var med i etterforskningen.

Ettersom en av deres egne var involvert i ulykken blir nå all etterforskningen flyttet til politiet i Bergen sentrum.

– Etterforskningen er rutinemessig overført til Bergen sentrum politistasjon. Etterforskningen har pågått siden hendelsen, og det tas sikte på å avhøre samtlige involverte i løpet av dagen, sier Hole.

Det gjøres også kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

Truffet i brystet

Politiet vil så langt ikke si hva som skjedde da den 22 år gamle Haugesund-mannen døde. Men det er klart at han ble truffet av et skudd i brystet i 18.30-tiden.

Mens luftambulansen var på vei, forsøkte jaktkameratene å redde livet til 22-åringen. Luftambulansen kom frem til stedet etter en halvtime, men livet sto ikke til å redde og mannen ble meldt død en time etter ulykken.

Pårørende og de involverte følges opp av et kommunalt kriseteam.