22-åring går fri etter fatal jaktulykke

22-åringen ble frikjent etter at han skjøt og drepte en kompis da de var på jakt. Nå har statsadvokaten bestemt at de ikke vil anke frifinnelsen.

Mjanger i Masfjorden

SKJEDDE HER: De syv kameratene var i fjellheim her i Mjanger i Masfjorden da den tragiske ulykken skjedde. Like etter klokken 18.30 en oktoberkveld i 2012 ble en av mennene i jaktlaget skutt og drept av et skudd.

Foto: Sindre Øye Helgheim

Den 22 år gamle mannen fra Hedmark går dermed fri etter den fatale jaktulykken i oktober 2012.

Tore Gaard fra Haugesund ble drept av et rifleskudd da et jaktlag på syv kamerater var på tur i Mjanger i Masfjorden.

Han ble frikjent i Nordhordland tingrett i april, og statsadvokaten i Hordaland har siden det vurdert om de vil anke dommen. Statsadvokaten bestemte i dag at de ikke vil anke frikjennelsen, skriver BT.

Enig i dommen

I dommen slo tingretten fast at det var en tragisk ulykke, men at 22-åringen som løsnet skuddet ikke kunne klandres for utfallet.

«Den dypt tragiske ulykken skyldes en rekke uheldige omstendigheter som har virket sammen og har skapt situasjonen hvor Tore Gaard avgikk ved døden, men hvor (tiltalte) ikke er å bebreide rent strafferettslig», sto det i dommen.

– Konklusjonen tingretten har kommet til er forsvarlig ut fra helheten i saken, sier statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen til BT.

22-åringen nektet straffskyld da rettssaken mot ham gikk i vår.

Syv kamerater på jakt sammen

Syv kamerater var på jakt sammen i Masfjorden da ulykken skjedde. Tidlig på kvelden i skumringen ble Tore Gaard fra Haugesund truffet av et skudd fra en kameratene i jaktlaget.

Gaard ble fraktet bort i luftambulanse, men livet sto ikke til å redde.

Kameraten (22) ble i ettertid siktet og etter hvert tiltalt for uaktsomt drap etter ulykken.

– Han tok katastrofalt feil, men det kan være forklaringer på det som er akseptable ut fra helheten i saken, sier Stolt-Nielsen i dag.

– Må leve med vissheten

22-åringens forsvarer, Trygve Staff, sa til NRK da dommen kom at de var lettet over utfallet.

– I en så alvorlig sak vil jeg ikke si at det er gledelig, men min klient er veldig lettet over utfallet, sa Staff da.

Også retten understreket at saken var tragisk for alle involverte.

«Han må leve med vissheten om å ha drept en kamerat, hvilket vil være en tung bør å bære, uansett», skrev dommerne i tingretten.