Hopp til innhold

Oppretter nasjonalt senter for gaming og e-sport i Vestland

Organisasjonen Aktive Gamere skal opprette et eget kompetansesenter for gaming og e-sport i Vestland. Det er foreningen Aktive Gamere som satser på prosjektet, som skal hjelpe flere å få gaming «ut av ungdomsrommet og ut i sosiale fellesskap».

Vestlandet E-sport og Aktive Gamere driver allerede et slikt senter i Vestland. I dag fikk de 3,5 millioner kroner fra Agenda Vestlandet til å bli et nasjonalt ressurssenter.

Aktive Gamere hjelper organisasjoner, idrettslag, foreldre og gamere med spørsmål om gaming og e-sport.

– Aktive Gamere fungerer allerede som et regionalt ressurssenter, men vi ser at behovene og de tilbudene vi tilbyr regionalt, også trengs i alle andre deler av landet, sier styreleder i Vestlandet e-sport Frank Willy Djuvik.

– Gaming er den største fritidsaktiviteten hos barn og unge. Men vi voksne har ikke tatt det alvorlig før nå, sier Frode Nergaard Fjeldstad, daglig leder i Agenda Vestlandet.

Ifølge en pressemelding får senteret også støtte fra Vestland fylkeskommune. Etter opprettelsen vil de jobbe med å få kompetansesenteret inn på neste års statsbudsjett og bli et offentlig finansiert senter.

Planen er at senteret skal opprettes i Bergen eller Vestland, og kan på sikt få flere ansatte som skal jobbe med å få hjelpe flere å satse på e-sport og gjøre gaming til en sosial arena slik for eksempel lagidretter er.

To personer står med en stor pengesjekk, skjerm i bakgrunnen.
Foto: Bjørn Inge Nøkling, Aktive Gamere