Ønsker å bidra til å utvide Bybanen

Sjansen for at staten vil være med på videre utbygging av Bybanen øker. Det mener leder i Transportkomiteen på Stortinget, Knut Arild Hareide.

Knut Arild Hareide

Knut Arild Hareide ønsker at staten skal gå inn å bidra til utvidelse av Bybanen.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Komiteleder Knut Arild Hareide (KrF) mener at staten i langt større grad bør bidra til å få utvidet bybanen til Flesland, Åsane og Fyllingsdalen.

– Staten bør gå inn å bidra i et prosjekt som har så stor betydning for kollektivtrafikken i Bergen, og som egentlig også har nasjonal dimensjon over seg, sier Hareide. Han tror nå at de største vanskelighetene for Bybanen er over.

Vil opprette statlig fond

Øyvind Halleraker fra Høyre vil opprette et statlig fond som skal gå til bybanebygging.
– Nå tror jeg at tiden har kommet for at også vi på Stortinget og på statens hånd må være med å gi vesentlige bidrag, sier han.

Ikke like pengeraus

Bybane-tur

Utvidet Bybane mot køprising?

Foto: Inger Åse Skage / NRK

– Vi er interessert i å ha en god og tett dialog, og det er ikke tvil om at vi synes dette er veldig spennede planer. Det sier Anne Marit Bjørnflaten fra Ap, som mener at Bergen først og fremst må støtte seg på belønningsmidler.

– Kommer man inn i den belønningsordningnen så vil jo det sikre bra finansiering for kollektivtrafikken i Bergen.
Men det betyr også at Bergen er nødt til å ta et grep i forhånd til trafikkreduserende tiltak. Som for eksempel køprising, sier Bjørnflaten.

Vil ikke love noe

Snøfallet over Bergen gjorde sitt til at Transportkomiteen ikke fikk sett snurten av Bybanen da de besøkte endestoppet i Kaigaten i går. Før Hareide og transportkomiteen satt seg på toget til Voss i går, var han klar på at han ikke kan love noe.

– Vi har ikke lovet noe i dag, men vi har sagt at dette er noe vi skal se på, sier Hareide.