– Helt fantastisk av Thorbjørn. Det er stor idrett han driver med

STOLTZEKLEIVEN (NRK): Thorbjørn Ludvigsen (27) slo sin egen løyperekord med fire sekunder. – Stor idrett, fastslår Filip Ingebrigtsen, som ble knust i Stoltzekleiven Opp.

Thorbjørn Ludvigsen

SATTE NY REKORD: Her kjemper Thorbjørn Ludvigsen seg opp til ny rekord i 2016-utgaven av Stoltzekleiven Opp.

I fjor ble Thorbjørn Ludvigsen (27) førstemann under åtte minutter i Stoltzekleiven Opp, med vinnertiden 7.58.

Og i årets utgave av det populære motbakkeløpet gjorde han det igjen: Denne gangen seks sekunder under det som tidligere var omtalt som «drømmegrensen», med tiden 7.54.

Varegg IL-løperen vant foran klubbkamerat Stian Angermund-Vik (8.06) og Gneist-løper Stian Øvergaard Aarvik (8.16).

Gulars May-Britt Buer vant kvinneklassen på 10.31, henholdsvis åtte og 19 sekunder foran Anita Iversen Lilleskare fra Bergen Løpeklubb og Christina Ellefsen Hopland fra Varegg.

Thorbjørn Ludvigsen og May-Britt Buer

VINNERNE: Thorbjørn Ludvigsen og May-Britt Buer.

Vinneren: – Føles godt

Ludvigsen lå på første mellomtid syv sekunder bak lederen, men ved passering halvveis i løpet lå han i tet med tiden 3.51.

Fra midten og opp resten av den bratte løypen med 800 trappetrinn var det ingen som kunne tukte utøveren fra arrangørklubben.

På toppen kunne 27-åringen juble for ny rekord.

– Jeg var spent på om jeg skulle klare det, og er veldig fornøyd. Det føles godt å perse, og være en bedre utgave av seg selv, sier Ludvigsen til NRK.

– Brutalt, som vanlig

Han forteller om gode forhold, med medvind på toppen.

– Men det var motvind nede, så det jevner seg ut. Løypen var brutal, som vanlig, og det er godt å være ferdig, sier en sliten Varegg-løper.

Stian Angermund-Vik kom altså i mål tolv sekunder bak vinneren, på Ludvigsens rekordtid fra 2014, 8.06.

– Det er veldig gøy at tidene blir bedre og bedre. Man må være på hugget hvert, år ellers går det ikke, sier Ludvigsen.

Jakob, Gjert og Filip Ingebrigtsen

BLE GRUNDIG SLÅTT: Jakob (t.h.), Gjert og Filip Ingebrigtsen.

Jakob vant Ingebrigtsen-duellen

Flere profilerte idrettsutøvere, blant annet kvinnenes alpinlandslag, deltok i løpet. Henrik Ingebrigtsen løp på 8.50 i 2014, og i år var det lillebrødrene Jakob og Filip sin tur til å måle krefter i den bratte bergensløypen.

Ludvigsen fryktet ikke de to på forhånd.

– Når Henrik var med, viste det seg at Stoltzen er noe helt eget, sier Ludvigsen.

Og han fikk rett i spådommene. Ingen av de Ingebrigtsen-brødrene klarte å hamle opp med storebror Henriks tid. Jakob ble best med 09.14, mens Filip kom i mål på 09.55.

Filip: – Det er stor idrett

– Det gikk veldig dårlig. Når du må gå siste delen av løpet fordi du ikke klarer å springe, er det ikke rart en bruker lang tid, sier en utkjørt Filip Ingebrigtsen til NRK på toppen.

Han roser vinneren.

– Det er helt fantastisk av Thorbjørn. Det er stor idrett han driver med, og prestasjonen hans settes i perspektiv når jeg er to minutter bak, sier den ferske europamesteren på 1500-meter.