Ny pallplass for Blummenfelt i triatlon

Kristian Blummenfelt overrasket alle og tok en tredjeplass i konkurransen i World Triahtlon Series i Japan.

Kristian Blummenfelt

NY TOPP-PLASSERING: Kristian Blummenfelt ble nummer tre i World Triathlon Series i Japan.

Foto: Norges Triatlonforbund

World Triathlon Series (WTS) er det høyeste nivået innen internasjonal triatlon. Det er disse konkurransene som gir mest premiepenger, flest rankingpoeng og kun disse som teller med i VM-sammendraget i triatlon.

Sekundstrid

Nivået er skyhøyt og det er sekunder som teller. Dagens konkurranse i Japan var intet unntak. Blummenfelt var kun tre sekund fra å være på sølvplass i Yokohama.

Normalt er Blummenfelt sterkest på sykkel. I de siste konkurransene i Cagliari og Madrid var han med på å sprenge feltet på to hjul. Løypen i Japan var teknisk med mange vendinger, men det skjedde lite på den 40 km lange sykkeldelen. 60 mann kom samlet inn til skiftesonen før den avsluttende løpedelen.

Løp milen på 29,44

Verdensener Mario Mola var raskest og satte av gårde i et forrykende tempo. Blummenfelt la seg i rygg, noe som overrasket mange, men sportssjef Arild Tveiten visste godt at 22-åringen hadde kapasiteten i orden. Kristian holdt seg like bak Mola i flere kilometer.

På et tidspunkt hadde de to over 10 sekunder på gruppen bak. Mola øker hastigheten etter fem kilometer og Blummenfelt må dessverre slippe. Bakfra kom en liten gruppe og til sammen fem mann kjempet om andre og tredjeplass. Meksikaneren Grajales ble for sterk mot slutten, men Blummenfelt tok en sterk bronse og viste på ny at han blir å regne med i OL i Rio.

På pallen tre ganger

Kristian Blummenfelt har nå konkurrert tre helger på rad. Like mange ganger har han vært på pallen. Seier i E-cup, seier i World Cup og nå en sterk tredjeplass i World Triathlon Series.

Dette flytter han ytterligere opp på verdensrankingen, noe som vil gi han en bedre startplass under OL i Rio. Nordmannen ligger nå på 20. plass på verdensrankingen.

Triatleten Kristian Blummenfelt sikret seg OL-plass med verdencupseieren i Italia søndag. I dag var han en snartur hjemme i Bergen, og hadde litt logistikkproblemer før avreisen til neste konkurranse i Japan.

SE VIDEO: Kristian Blummenfelt har en travel hverdag.