– Det er en utrolig sult etter suksess

LA MANGA (NRK.no): Rikard Norling har startet arbeidet med å føre Brann mot toppen av norsk fotball igjen. – Nå har man tørstet lenge etter 2007, og det er lang tid, sier treneren.

Rikard Norling på La Manga

SE VIDEO: Se det elleve minutter lange intervjuet med Brann-treneren. FOTO/REDIGERING: Ketil Jordan

Rikard Norling pressekonferanse

HAR TØRSTET SIDEN 2007: Rikard Norling vil ikke slukke tørsten helt.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Rikard Norling sitter rolig og avslappet i stolen. I bakgrunnen skimter vi La Manga. Det er snart tre måneder siden vekkelsesmøtet på Stadion i begynnelsen av desember i fjor.

I løpet av få minutter ble frustrasjon og sinne snudd til tro, håp og entusiasme. Norling tente gnisten og Bergen tok fyr.

– Det som har grepet meg mest av alt, er den enorme energien som finnes i laget, i støtteapparatet og i administrasjonen. Det er en utrolig sult etter suksess. Det er en enorm kraft, og det gir meg en fantastisk energi som jeg nyter. Jeg blir glad og får et kick. Det er bare å passe på at den energien vedvarer, sier Rikard Norling.

Vil ikke slukke tørsten

Brann vant serien i 2007 – Nå skal Rikard Norling føre klubben tilbake i toppen etter sju magre år.

Rikard Norling

RIKARD NORLING TENTE GNISTEN: Skal føre Brann til topps.

Foto: Rune Eriksen

– Nå har man tørstet etter 2007. Det er lang tid for en slik stor klubb som Brann. Det bygges opp en forventning og en vilje for å få dette til, forteller Norling.

– Hvordan skal du slukke tørsten?

– Jeg vil ikke slukke den helt, for å være ærlig. Både sulten og tørsten skal finnes der – samtidig som man hele tiden spiser og drikker slik at man blir bedre og sterkere. Det vil gi oss maksimale forutsetninger til å vinne det vi vil vinne, sier 42-åringen.

Ser frem til å bruke sansene

Det er en drøy måned til seriestart, og den karismatiske svensken gleder seg til å møte publikum på Brann stadion.

– Jeg ser frem til å bruke sansene mine. Jeg gleder meg til å høre, til å se, kanskje kjenne smaker og se farger. Det er vanskelig å sette ord på det når man ikke har opplevd det, men den opplevelsen ser jeg frem til, sier Norling.

Se hele intervjuet med Norling i videoen øverst!