Hopp til innhold

Mor i Bergen siktet for mishandling i nære relasjoner – politiet har ransaket hjemmet

Politiet startet fredag etterforskning av en familie i Bergen. Et barn er lagt inn på sykehus etter at barnevernet grep inn.

Politihuset i Bergen

ETTERFORSKER: Politiet har ransaket et hjem etter at barnevernet gikk inn i et hjem.

Foto: Marthe Hagelien / NRK

En kvinne i Bergen er siktet for mishandling i nære relasjon etter straffelovens paragraf 282.

Barnevernet skal ha blitt varslet om en familie i Bergen denne uka. Politiet har bistått barnevernet i forbindelse med et hjemmebesøk.

Politiets deltakelse var av sikkerhetsmessig karakter.

I forbindelse med oppdraget, samt andre opplysninger som ble tilført saken, fant politiet det nødvendig å opprette en straffesak og det ble iverksatt etterforskningstiltak allerede i kveld, sa Arne Fjellstad, jourhavende jurist i Vest politidistrikt, til NRK fredag.

Politiet etterforsker blant annet om barnet er utsatt for psykisk og fysisk mishandling. Fredag ble hjemmet til familien ransaket, men ingen er pågrepet i saken lørdag.

Kvinnen har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

Innlagt på sykehus

Barnet ble fredag undersøkt på Haukeland universitetssjukehus, og barnet er nå innlagt på sykehuset for videre oppfølging, ifølge Fjellstad.

– Det foreligger helseopplysninger som kan tyde på at barnet blant annet lider av underernæring, sier han.

Haukeland

FÅR OPPFØLGING: Et barn ble lagt inn på Haukeland universitetssjukehus etter at barnevernet grep inn i et hjem i Bergen.

Fjellstad kunne ikke oppgi om barnevernet har vært inne i familien tidligere enn denne uka.

I tillegg til mor og barn, skal også flere voksne barn bo i samme hjem.

– Hjemmeskoleregime

– Barnet har hatt fast hjemmeskoleregime, og dette er ikke forbindelse med pandemien. Hjemmeundervisningen har vært kontrollert og godkjent, med tilsynsfører, sier han.

Politiet er tidlig i etterforskningsfasen av saken, og undersøker om det har skjedd noe straffbart forbindelse med oppvekstmiljøet.

Politiet samarbeider med barnevernet i saken, ifølge Fjellstad.

Arne Fjellstad

HAR SIKTET MOR: Arne Fjellstad, jourhavende jurist i politiet, opplyser at moren er siktet for mishandling i nære relasjoner.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

– Bredt sett med hypoteser

Lørdag oppgir jourhavende jurist i Vest politidistrikt at de etterforsker bredt, men at de fortsatt er tidlig i etterforskningen.

– Vi etterforsker et bredt sett av hypoteser. Det innebærer også hypoteser om det ikke har skjedd noe straffbart, sier Sigrid Sulland, jourhavende jurist.