Mjelde flørter vilt med Brann

Sandefjord-profilen fra Bergen ønsker retur til gamleklubben.

Sandefjords Erik Mjelde

TRIVES I RØDT: Sandefjords bergenser, Erik Mjelde, legger ikke skjul på at han vil hjem til Bergen og spille fotball på Brann Stadion.

Erik Mjelde fikk ikke tillit i Bergen under Teitur Thordarson og Mons Ivar Mjelde, men er blitt en av de viktiste brikkene til trener Patrick Walker i Sandefjord. Allerede 28. mars kommer Mjelde og de blå til Bergen. Men dersom spilleren selv får det som han vil, kan gjensynet med Brann og Bergen komme enda tidligere.

- Vil tilbake

Erik Mjelde

FLØRTER MED BRUUN-HANSSEN: Overgangsvinduet åpner fredag 1. januar. Erik Mjelde sier han absolutt tar telefonen om Brann slår på tråden.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

For i et intervju med Bergensavisen sier 25-åringen at han nå føler seg klar for en større klubb. På direkte spørsmål om hva han vil synes om en telefon fra Brann når overgangsvinduet åpner kommende fredag, svarer han slik:

- Det hadde ikke vært feil. Brann er klubben min, og jeg har alltid sagt at jeg gjerne vil tilbake dit, sier Mjelde til BA.

I Sandefjord har Erik Mjelde i det siste fungert som et offensivt bindeledd mellom midtbane og angrep. Denne sesongen puttet han 11 ganger for de blå fra hvalfangerbyen i serien. Tre av scoringene kom på straffespark.

Eneste problem er at Brann har rikelig av offensive spillere. Men et salg av Erik Huseklepp kan styrke sjansene for Mjelde-retur. Branns toppscorer skal være i kikkerten til både franske og engelske klubber, men så langt har det ikke kommet noen bud på lysluggen.

Debuterte for i 2002

Mjelde debuterte i eliteserien for Brann 30. juni 2002, da Brann slo Molde 4-1 hjemme i Bergen. Det ble med fire kamper som innbytter for de røde, før turen gikk videre til Løv-Ham foran 2004-sesongen. Mjelde gikk til Sandefjord våren 2006 og ble raskt en av de store profilene på laget. 25-åringen har også spilt med flagget på brystet, for U21-landslaget i 2006, da Norge spilte 1-1 borte mot Tyrkia.