Dette trenger du til deigen:
Ca. 3 dl lunkent vann
2 ss olje
1 ts salt
1/2 - 1 pk. tørrgjær
Ca 1/2 l mel til deigen blir passe smidig.
Begynn med vannet og oljen.
Bland gjæren og saltet i melet, og hell dette over i bollen med vannet, men ikke alt på en gang, for den bør ikke bli for fast. Heves mellom en halv og en time ettersom hvor mye gjær man bruker.
Pizzafyll til to pizzaer:
1 - 2 ss olivenolje
1 løk
2 hvitløkfedd
Ca. 400 kjøttdeig (kan sløyfes)
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 liten boks tomatpurè
1 - 2 dråper tabasco
Basilikum (frisk eller tørket)
Oregano (frisk eller tørket)
Pepper eller peppermix
Kryddermengde etter smak
Varm oljen på middels varme. Stek løk/hvitløk gyldent, øk varmen litt og brun kjøttdeigen. Ha i resten av ingrediensene og smak til med krydder til ønsket styrke. Jo lenger den står og putrer mens deigen hever, jo bedre blir den.
Kjevle eller klem ut deigen på stekebrettet. Fordel halvparten av pizzafyllet over. (Resten legges i fryseren så det er ferdig til neste gang). Deretter legger man på skivede tomater og revet ost.
Man kan variere med f.eks. pepperoni og ananas. Eller skinke, bacon, purre. Rester av spekepølse, pølsebiter, løk eller hva man har av godsaker legges oppå osten etter hva man har og syns er godt.
Stekes nederst i ovnen på ca. 250 grader i 15 - 20 minutter til deigen er lysebrun og osten ikke for mørk (Det er veldig godt med f.eks. "pizza-topping"-krydder, hvis man ønsker den sterkere).
Innsendt av Gry Nysetbakken, Raufoss