Masfjorden i sorg etter dødsulykke

To søstre på 16 og 18 år ble revet bort i voldsom kollisjon fredag. - Hele kommunen er sterkt preget, sier ordføreren.

Ulukke Lindås

VOLDSOM SMELL: Søstrenes bil var fullstendig knust etter sammenstøtet med vogntoget.

Foto: Jon Ingar Kjenes/TV Nordhordland

Politiet offentliggjorde lørdag formiddag navnene på de to som mistet livet i tragiske kollisjonen på E39 ved Ostereidet i Lindås fredag ettermiddag. De omkomne er søstrene Kjersti Sleire Holmaas (18) og Renate Sleire Holmaas (16). Begge fra Masfjorden, og begge elever ved Knarvik vidaregåande skule.

- To flotte unge jenter. Det er utrolig grusomt, sier lensmann Einar Vatne ved Nordhordland lensmannsdistrikt til NRK.no.

Søstrene var på vei hjem til sine foreldre da ulykken skjedde.

- Dette er forferdelig tungt for alle. Hele kommunen er sterkt preget. Alle kjenner alle her, og disse to jentene var sentrale figurer i det unge kulturlivet i Masfjorden, sier ordfører Håkon Matre (H).

Minnemarkering lørdag

Søstrene ble minnet i Sandnes kirke fredag kveld, hvor kirken ble åpnet for at venner, kjente og familie kunne komme sammen i sorgen. Det skal også være minnemarkering på ulykkesstedet klokken 14 lørdag, samt i kirken igjen kl. 19.

- De nærmeste pårørende blir ivaretatt av kriseteamet i Masfjorden, hvor blant andre prest er involvert. Også kolleger av foreldrene har involvert seg, sier Vatne.

- Slekt, venner, naboer og arbeidsgivere har involvert seg etter beste evne, og vi gjør alt for å gi de pårørende et best mulig tilbud. Men mange av oss føler oss hjelpeløse. Uansett hva vi gjør, kan vi ikke gjøre noe med realitetene, sier ordfører Matre.

Jentenes skole har også satt inn sitt kriseteam med tanke på elevenes reaksjoner. Lensmann Vatne er del av teamet, og bekrefter at skolen vil markere dødsfallene på mandag. Flere kulturarrengementer i Masfjorden denne helgen er avlyst på grunn av dødsulykken.

- Omkom momentant

Ulykken skjedde da jentenes bil fikk sladd på det glatte føret. Bilen slo inn i rekkverket og spratt ut igjen i veibanen med bakenden, som traff midt i fronten på et møtende vogntog.

- Bakenden på bilen ble trykt helt inn til forsetene. De to må ha omkommet momentant, sier lensmann Vatne.

Politiet har gjort åstedsundersøkelse og bilen vil bli undersøkt for eventuelle tekniske feil. Vegvesents ulykkeskommisjon er også koplet inn. De to omkomne er fraktet til Gades institutt på Haukeland sykehus for obduksjon.

Alt tyder ifølge Vatne på at det glatte føret var årsak til ulykken.