Mann (43) tilstår å ha drept kvinne (58)

Mannen hadde hatt opphold på Evanger i kort tid. I går erkjente han å ha drept en kvinne som drev kafé i bygden. – Han gir uttrykk for at det han har gjort er helt forferdelig, sier forsvarer Rolf Knudsen.

Krimteknikere på Evanger

– FORFERDELIG: – Den siktede erkjenner drapet. Han gir uttrykk for at det han har gjort er helt forferdelig, sier hans forsvarer Rolf Knudsen til NRK. Krimteknikere tok seg sent torsdag kveld inn i huset kvinnen ble funnet i.

Foto: May-Helen Rolfsnes / NRK

Torsdag ettermiddag fikk politiet melding om at en kvinne skulle være drept på Evanger i Voss kommune.

Stedet ligger 20 minutters kjøring fra Voss sentrum. Det var en nabo som meldte fra om dødsfallet.

– Den siktede erkjenner drapet. Han gir uttrykk for at det han har gjort er helt forferdelig, sier hans forsvarer Rolf Knudsen til NRK.

Den siktede tilsto i løpet av et 2,5 timer langt avhør torsdag kveld.

– Han samarbeider godt med politiet. Utover det, kan jeg ikke kommentere saken ytterlige med hensyn til den pågående etterforskningen, sier Knudsen.

Opprinnelig fra Østlandet

Mannen er 43 år gammel og norsk. Han hadde midlertidig opphold på Evanger en periode forut for drapet, men er opprinnelig fra Østlandet.

I avhør skal mannen ha forklart at drapet skjedde mellom klokken 14 og 16 torsdag ettermiddag. Kvinnen (58) ble funnet død av naboer like etter klokken 16.

– Hun skal obduseres i formiddag. Den vil gi svar på dødsårsaken, sier lensmann Ivar Hellene til NRK fredag morgen.

Vil finnet motivet

Politiet fortsetter den taktiske etterforskningen.

– Vi har avhørt flere vitner, blant annet dem som fant henne, og skal avhøre flere i dag. Vi ønsker å kartlegge motivet for drapet, sier Hellene.

Rolf Knudsen

FORSVARER: Rolf Knudsen forsvarer den pågrepne mannen.

Foto: Mariann Reikerås / NRK

Mannen i 40-årene samtykker til varetektsfengsling. Fengslingsmøtet avholdes i Nordhordland tingrett klokken 13.30 fredag.

Den drepte kvinnen (58) drev en kunstkafé i Evanger. Hun ble funnet drept i samme bygning som kafeen ligger i, i sentrum av bygden.

Hele området, også gaten som går gjennom sentrum, ble avsperret etter at drapsalarmen gikk. Åstedsgranskere fra Bergen ankom stedet ved 21.30-tiden torsdag kveld.

Udramatisk pågripelse

En snau time etter at drapet ble meldt, ble 43-åringen pågrepet utendørs, ikke så langt unna åstedet.

– Pågripelsen foregikk helt udramatisk, sa politiets innsatsleder Gisle Antun til NRK tidlig torsdag kveld.