Hopp til innhold

Magnus sine Tarzan-sprell er blitt en hit på Facebook

Magnus Midtbø (26) fra Bergen har vunnet NM i sportsklatring ti år på rad. Når du ser denne videoen skjønner du hvorfor.

Sportsklatrer med facebookvideo

Responsen lot ikke vente på seg da Magnus Midtbø nylig la ut denne filmsnutten på Facebook-profilen sin.

Her ser du at Norges fremste klatrer tar seg frem i klatrehallen på ukonvensjonelt Tarzan-vis ved hjelp av turneringer, tau og takbjelker.

På fire dager er filmen sett mer enn 33.000 ganger. Klatreren har gitt NRK tillatelse til å vise filmen.

Magnus Midtbø

HENGER HØYT: Magnus Midtbø er også en utendørsklatrer i verdensklasse.

Foto: magnusmidtboe.com

Ekte lidenskap

– Jeg ble utfordret av en kompis til å gjøre dette på Klatreverket i Oslo. Det første hoppet er ganske langt, og var nok det vanskeligste. Enten lykkes man, eller så faceplanter du, sier Magnus Midtbø til NRK.

– Er dette en del av treningen?

– Dette vil kanskje ikke hjelpe meg i så mange klatreruter, men det er viktig å tenke nytt og gjøre nye ting. Derfor utfordrer vi hverandre hele tiden. Du trener kroppsstyrke, timing og kontroll, sier han.

Takket være sponsorer og støtte fra Olympiatoppen er han nå klatrer på heltid. Han har vært med på flere omfattende filmprosjekter.

Det er viktig å tenke nytt og gjøre nye ting. Derfor utfordrer vi hverandre hele tiden.

Magnus Midtbø, profesjonell klatrer

– Noen ganger legger man masse tid i en video som nesten ingen ser. Andre ganger filmer man med telefonen, slik som her, og plutselig sprer det seg i sosiale medier. Det er gøy å kunne inspirere andre til å trene, humrer Midtbø.

Kroppsheving med én finger

Han har en kropp like muskuløs og steinhard som fjellene han bestiger. Ved hjelp av muskelkraft, smidighet og teknikk tar den 26-åringen superklatreren seg frem de villeste steder, og får det umulige til å se lett ut.

Etter at han prøvde klatring for først gang i år 2000 har sporten blitt hans største interesse og lidenskap, forteller Midtbø på sin hjemmeside. Der kan du se video av flere av hans halsbrekkende manøvrer.

NRK har tidligere fortalt om Magnus Midtbøs ekstremtrening i forkant av klatre-VM, der han tar kroppshevinger med én finger.

Magnus Midtbø
Foto: H. Wang

I verdenstoppen

Siden han vant NM første gang i 2005, som 16-åring, har han aldri gitt fra seg tittelen. Nå er det større mål som gjelder.

– For første gang skal Norge og Skandinavia arrangere World Cup. Det skjer i Sørmarka Arena i Stavanger i august. Det blir stort å konkurrere på hjemmebane, og jeg setter det høyere enn EM i Chamonix i juli, sier klatreren.

I vinter har han tilbrakt mye tid på utendørs treningsleir i Spania. Reiseplanen utover året ser slik ut: Kina, Sør-Korea, Frankrike, Belgia, Østerrike og Slovenia.

LES OGSÅ: Løfter seg selv og 10 kilos manual – med én finger