Løfter seg selv og 10 kilos manual – med én finger

Sportsklatreren Magnus Midtbø (25) bruker ekstreme metoder for å spisse formen inn mot klatre-VM i september.

Sportsklatrer Magnus Midtbø trener for harde livet før klatre-VM i september.

VIDEO: Magnus Midtbø er over gjennomsnittlig sterk.

25 år gamle Magnus veier 67 kilo. Det er imidlertid ikke nok for å sette styrken hans på prøve. Derfor bruker han en ti kilos manual for å gjøre styrkeløftet enda tyngre.

Som man kan se i videoen over, gjør Midtbø en kroppsheving – hengende i én finger – med den forholdsvis tunge manualen i den andre hånden. Totalt 77 kg fordelt på én langfinger.

 • Se video av Midtbøs utrolige styrkeløft øverst i artikkelen!

Musklene er skjevt fordelt

Men det er ikke bare for styrketreningens skyld at Norges beste klatrer bruker manualen. Midtbø har nemlig funnet ut at hans høyrearm er 200 gram tyngre enn hans venstre.

Derfor bruker han mye tid på å utjevne forskjellen før verdensmesterskapet i sportsklatring i Spania. Det går av stabelen i midten av september.

– På denne måten kan jeg ta igjen styrken jeg mangler i høyrearmen, sier han til NRK.no.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Magnus Midtbø med utrolig styrkeløft

STERK I KLYPA: Magnus Midtbø makter kunststykket å løfte seg selv i horisontal vinkel med fingrene.

Foto: NRK

Tvinger seg selv til å skrive med venstre

Midtbø er perfeksjonist. Et annet grep han har tatt for å styrke den ene hånden, er å skrive med venstre hånd til tross for at han egentlig er høyrehendt.

– Folk tror jeg tuller når jeg sier at jeg skriver regninger med venstrehånd. Men det gjør jeg, sier Midtbø.

Klatregutten har også sluttet å sykle. Midtbø frykter nemlig å tråkke på seg muskler – muskler som gjør han tyngre. Og er det noe som er viktig i klatring, så er det å ha riktig vekt.

– Det er viktig å være så lett som mulig i beina, og så sterk som mulig i overkroppen. To kilo for mye har mye å si, spesielt psykisk, forklarer Midtbø, som ønsker å gå ned fra 67 til 64 kilo før VM.

Magnus Midtbø har hatt en resultatmessig svak sesong, men sikter seg inn på en finaleplass i klatre-VM.

OBS! Dette er ikke første gang Midtbø imponerer med sin utrolige styrke. Da Midtbø var med i NRK-serien Min Idrett i 2011, tok han seks kroppshevinger med én finger.

VIDEO: Magnus tar seks pullups med én finger

Video 8a1ad80f-a11d-4c13-9cb6-d4a2e2eb25a9.jpg

Siste nytt

 • Norge ikkje til EM-finalen

  Norge tapte for Kroatia 28-29 etter fire ekstraomgangar i semifinalen. Det betyr bronsefinale laurdag. Sigersmålket kom to sekund før slutt.

  Motstandar i bronsekampen blir enten Spania eller Slovenia.

 • Sondre Tronstad frå FKH til Vitesse

  FK Haugesund skriv i ei pressemelding at dei har selt midtbanespelaren Sondre Tronstad til den nederlandske klubben Vitesse.

  24-åringen frå Kristiansand har tidlegare spelt for britiske Huddersfield, og har no skrive ein kontrakt med den nederlandske klubben som strekk seg fram til 2023. Martin Ødegaard og Marcus Pedersen har begge vore Vitesse-spelarar tidlegare.

Sendeplan

Kl. Program Kanal