Løfter seg selv og 10 kilos manual – med én finger

Sportsklatreren Magnus Midtbø (25) bruker ekstreme metoder for å spisse formen inn mot klatre-VM i september.

Sportsklatrer Magnus Midtbø trener for harde livet før klatre-VM i september.

VIDEO: Magnus Midtbø er over gjennomsnittlig sterk.

25 år gamle Magnus veier 67 kilo. Det er imidlertid ikke nok for å sette styrken hans på prøve. Derfor bruker han en ti kilos manual for å gjøre styrkeløftet enda tyngre.

Som man kan se i videoen over, gjør Midtbø en kroppsheving – hengende i én finger – med den forholdsvis tunge manualen i den andre hånden. Totalt 77 kg fordelt på én langfinger.

 • Se video av Midtbøs utrolige styrkeløft øverst i artikkelen!

Musklene er skjevt fordelt

Men det er ikke bare for styrketreningens skyld at Norges beste klatrer bruker manualen. Midtbø har nemlig funnet ut at hans høyrearm er 200 gram tyngre enn hans venstre.

Derfor bruker han mye tid på å utjevne forskjellen før verdensmesterskapet i sportsklatring i Spania. Det går av stabelen i midten av september.

– På denne måten kan jeg ta igjen styrken jeg mangler i høyrearmen, sier han til NRK.no.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Magnus Midtbø med utrolig styrkeløft

STERK I KLYPA: Magnus Midtbø makter kunststykket å løfte seg selv i horisontal vinkel med fingrene.

Foto: NRK

Tvinger seg selv til å skrive med venstre

Midtbø er perfeksjonist. Et annet grep han har tatt for å styrke den ene hånden, er å skrive med venstre hånd til tross for at han egentlig er høyrehendt.

– Folk tror jeg tuller når jeg sier at jeg skriver regninger med venstrehånd. Men det gjør jeg, sier Midtbø.

Klatregutten har også sluttet å sykle. Midtbø frykter nemlig å tråkke på seg muskler – muskler som gjør han tyngre. Og er det noe som er viktig i klatring, så er det å ha riktig vekt.

– Det er viktig å være så lett som mulig i beina, og så sterk som mulig i overkroppen. To kilo for mye har mye å si, spesielt psykisk, forklarer Midtbø, som ønsker å gå ned fra 67 til 64 kilo før VM.

Magnus Midtbø har hatt en resultatmessig svak sesong, men sikter seg inn på en finaleplass i klatre-VM.

OBS! Dette er ikke første gang Midtbø imponerer med sin utrolige styrke. Da Midtbø var med i NRK-serien Min Idrett i 2011, tok han seks kroppshevinger med én finger.

VIDEO: Magnus tar seks pullups med én finger

Video 8a1ad80f-a11d-4c13-9cb6-d4a2e2eb25a9.jpg

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Son sikret Spurs-seier

  For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.

  De fire foregående Premier League-kampene hadde Tottenham kun scoret to mål og uten at Kane eller Son var involvert.

  Det var imidlertid kun Son som kunne juble for scoring torsdag kveld. Han kontret inn 2-0 25 minutter før slutt. Det første målet var et selvmål av Sergi Canós.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
 • – Følger strengere regler

  I helgen arrangeres det verdenscuprenn i nordiske grener på norsk jord for første gang siden mars 2020. De nye koronatiltakene velter ikke det.

  – Arrangementet vil overholdes helt i overensstemmelse med de nye påbudene og anbefalingene fra helsemyndighetene, skriver arrangøren i en pressemelding.

  – Vi gleder oss til å ønske publikum velkommen i helgen, og det vil gjøres i trygge omgivelser og i tråd med regler og anbefalinger fra nasjonale og lokale helsemyndigheter, sier Per Olav Andersen, som er leder for den lokale arrangøren.

  Publikum oppfordres til å holde sosial distanse og bruke munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde en meters avstand til andre.

  – Vi tilbyr busstransport til arenaene, og på bussene er det påbudt å bruke munnbind, sier Andersen.

  – Covid-protokollen til FIS har i øyeblikket strengere regler enn det som kommer fra norske helsemyndigheter, og den er fulgt fullt ut, sier Terje Lund, arrangementssjef i skiforbundet. (NTB)

 • Trøbbel for Hovland

  Viktor Hovland fikk en kjempestart i PGA-turneringen på Bahamas med birdie på de to første hullene, men en dobbeltbogey sendte ham til bunns på lista.

  Hovland innledet med birdie både på 1. og 2. hull. Etter fire spilte hull var han fortsatt to slag under par og lå godt an, men så kom en bogey på 5. hull og en dobbeltbogey på det sjette.

  Dermed var nordmannen nede på delt 19.-plass. Det er helt sist i turneringen som samler bare 20 spillere.

  Hero World Challenge - Round One
  Foto: Mike Ehrmann / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal