Lange køer på Hardangervidda - veien åpnet for fri ferdsel

En barnefamilie måtte vente i nærmere sju timer før de kom med kolonnen over Hardangervidda. Klokken 17.30 ble riksvei 7 åpnet for fri ferdsel.

Lange køer på Haugastøl

KØ SÅ LANGT ØYE KAN SE: Bilistene måtte smøre seg med tålmodighet på grunn av kolonnekjøring over Hardangervidda.

Foto: Tipser

Søndag ettermiddag ble det brøytet på riksvei 7 over Hardangervidda og det førte til kolonnekjøring. 50 biler om gangen fikk være med i kolonnen.

Klokken 17.00 var det kø så langt øye kan se. Hege Haraldsen og familien ventet fra klokken 09.30 til 16.20 før de fikk være med kolonnen. Med to barn på 5 og 7 år ble det lenge å vente.

– Vi er alltid godt forberedt når vi skal kjøre kolonne. Vi brukte tiden til å ake, spille spill og stoppet på Haugastøl for å spise pizza. Turen gikk fint, sier Haraldsen.

Klokken 17.30 ble riksvei 7 åpnet for fri ferdsel.

– Nå er været bra så vi håper å kunne holde åpent. Samtidig må man huske på at været kan skifte fort på fjellet, sier trafikkoperatør Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen i Hordaland.

Kø på Haugastøl

LEI AV Å VENTE: Det ble kilometervis med kø på grunn av kolonnekjøring søndag ettermiddag.

Foto: Tipser

Klokken 17.00 er dette status for fjellovergangene mellom øst og vest.

  • Riksveg 7 over Hardangervidda: Fri ferdsel

  • Riksvei 13 over Vikafjellet: Åpen

  • E134 over Haukelifjellet: Åpen.

  • Fylkesvei 50 Hol – Aurland: Åpen.

  • Riksvei 52 over Hemsedalsfjellet: Åpen.

  • E16 over Filefjell: Stengt på strekningen mellom Voss og Lærdal grunnet opprydningsarbeid etter ulykken i Gudvangatunnelen. Strekningen vil ikke bli åpnet i dag. Ellers er E16 over Filefjell åpen.

  • Fylkesvei 53 Årdal - Tyin: Kan bli stengt på kort varsel.

Uvær ga trøbbel

Været i fjellet har skapt problemer i trafikken det siste døgnet. Uværet har vart gjennom natten, men det vil bedre seg utover søndag formiddag, skal vi tro Meteorologisk institutt.

– Vi forventer en bedring fra klokken 12 og utover. Det er meldt perioder med sol gjennom dagen, så vi venter at snøen som faller ikke blir liggende, sier vakthavende meteorolog i Vervarslinga på Vestlandet, Geir Ottar Fagerlid.

Kolonnekjøring over Hardangervidda

MYE SNØ: Slik så det ut ved Dyranut klokken 09.00 søndag morgen på riksvei 7 over Hardangervidda.

Foto: Statens vegvesen

Flere trafikkuhell

Også på veiene på Vestlandet har det søndag morgen vært problemer. Politiet i Sørvest skriver på Twitter at det har vært flere trafikkuhell og utforkjøringer på E39 fra Åsen og sørover mot Sandnes. Ingen skal være skadd i uhellene.

Laster Twitter-innhold

På strekningen mellom Stavanger og Sandnes skal det også være svært glatt og vanskelig kjøreforhold, ifølge politiet. De advarer særlig mot av- og påkjøring til E39.

– Vi har fått inn meldinger om svært vanskelig kjøreforhold. Men vi har hatt strøbilene ute i morgentimene, og vi regner med at det vil bedre seg relativt kjapt, sier Tysse.

Glatte veier på Bønes

GLATT: Flere busser og biler skal ha kjørt seg fast ved Øvre Kråkenes på Bønes.

Foto: Simon Brandseth / NRK Hordaland

På riksvei 555 vest for Bergen meldes det også om ekstremt glatt vei. Et barn skal ha fått skader etter at en bil snurret rundt og kjørte av veien.

Laster Twitter-innhold