Hopp til innhold

Kunder kobles ut for å spare strøm

Rekordforbruk av strøm tirsdag fører til at BKK (Bergenshalvøens Kommunale Kraftselskap) må spare strøm for å sikre forbrukerne.

Strømbrudd
Foto: Illustrasjon: Colourbox.com

Les også:

Rekordforbruket fører til at BKK stenger 260 såkalte elektrokjeler fra onsdag morgen.

– Dette er fyringsanlegg som brukes av gartnerier, boligblokker, skoler og institusjoner. De har en avtale med oss om at de har billig nettleie mot at de kan skru av når vi har behov for det, sier driftsleder i Bergenhalvøens kommunale kraftselskap (BKK), Nils Nesheim.

Det betyr at de som eier disse må ha alternative fyringskilder som kan brukes når de må kobles ut.

Ny «rekord»

Tirsdag morgen viste målinger en belastning på strømnettet på 1740 megawatt (MW) i BKKs forsyningsområde.

– Det er det høyeste vi har hatt i november noen gang. Rekorden totalt hadde vi i januar i år, den var på 1810 MW, sier han. Fordi de nå ser at folk sprengfyrer med strøm ønsker de å være føre var så ikke belastningen skal føre til strømstans.

– Dette er jo for å forebygge at mange mister strømmen på grunn av et overforbruk som knekker systemet. Vi er jo sårbare i slike perioder og ønsker at konsekvensene skal bli så små som mulig, sier han.

Høy beredskap

Kulden og det høye strømforbruket fører også til at kraftselskapet har høy beredskap for å være klare dersom noe skjer.

– Så langt vi kan har vi sjekket at nettet er i orden. I tillegg har vi høyere beredskap som kan jobbe dersom noe skulle skje, sier Nesheim.

Kundene som har fått beskjed om å koble ut sine anlegg har fått beskjed om å gjøre det fra onsdag morgen. Og anleggene må være avstengt frem til det blir merkbart mildere.

Les også:

Sjekk været på: YR.NO