Pågrepet for flere branner på Dale

DALE (NRK): Flere boliger sto i full fyr på Dale i Vaksdal mandag kveld. En person ble pågrepet, mistenkt for minst fire tilfeller av brannstifting.

brann dale

OVERTENT: Det brøt ut kraftig brann i et boligkompleks på Dale i Vaksdal mandag kveld. Alle beboerne kom seg ut.

Foto: Esben Hesjedal / Vaksdalposten

Klokken 20.41 mandag kveld meldte 110-sentralen i Hordaland om brann i et rekkehus med tre leiligheter på Dale i Vaksdal.

Like etter måtte brannvesenet rykke ut til en ny brann på et toalett ved togstasjonen på Dale. Det hadde brent på tre forskjellige steder.

Ifølge BT er en person pågrepet, mistenkt for brannstifting. Politiet setter husbrannen i sammenheng med brannene som oppsto på togstasjonen.

– Vi har pågrepet én person siktet for skadeverk. Det blir en naturlig del av etterforskningen å se disse brannene i sammenheng, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen til NRK.

Ifølge politiet er den pågrepne en lokal mann i 50-årene. Han er tatt med til politistasjonen i Bergen og vil bli avhørt tirsdag.

Brann Dale

MYE RØYK: Brannen var godt synlig i Dale sentrum.

Foto: Ståle Ofte


Alle kom seg ut

En mann og en kvinne var inne i huset da det begynte å brenne. De ble sjekket av helsepersonell og fremsto uskadd, ifølge politiet.

Klokken 21.36 meldte politiet at brannvesenet hadde gjennomsøkt samtlige leiligheter i bygget. Alle beboerne kom seg ut.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.

Brann Dale
Foto: Ida Yasin Andersen / NRK

Ifølge et øyenvitne på stedet sto flammene fem til seks meter over taket. Brannen ble oppdaget like over klokken halv ni.

Rundt klokken 23 meldte brannvesenet at en av leilighetene var totalskadd og at brannen spredde seg i taket. En stigebil ble derfor sendt til stedet fra Bergen.

– Det er fortsatt god fyr i taket. Brannmannskapene jobber med å prøve å begrense skadene til den ene leiligheten, sa vaktkommanør Morten Frantzen i 110-sentralen til NRK klokken 23.30.

Klokken 23.40 meldte 110-sentralen at brannen vare under kontroll.

Kommunal bolig

Rådmann i Vaksdal, Atle Fasteland, sier at brannen oppsto i en kommunal psykiatribolig.

– Dette kunne blitt veldig alvorlig om brannen hadde fått utvikle seg, sier Fasteland.

Ifølge rådmannen er de berørte beboerne tatt med til Daletunet omsorgssenter der de blir godt ivaretatt.

rådmann vaksdal

RÅDMANN: Rådmann i Vaksdal, Atle Fasteland, sier brannen fort kunne blitt veldig alvorlig.

Foto: Ida Yasin Andersen / NRK