Hopp til innhold

Illsint vindusknuser-sau måtte jages av kokk

Et hotell på Sotra er nok en gang er ute i hardt vær. Nå advarer de: – Vi har lokal sau på menyen!

Vær knuste ruter på Panorama hotell

TIL ANGREP PÅ SEG SELV: Væren ga seg ikke før den hadde knust fire ruter, etter å ha sett speilbilder av seg selv i de nyvaskede vinduene. Men så kom kokken...

Foto: Panorama hotell

Det er under to måneder siden forrige gang, og mandag morgen skjedde det igjen: En illsint vær gikk til angrep på glassrutene til Panorama Hotell på Sotra.

– Vinduene var nyvaskede og speilbildet godt. Resepsjonisten oppdaget en vær som kom løpende utenfor, før den gikk løs på glasset, sier Eli-Marie Tøgard Fosse, salgs- og markedsansvarlig på hotellet.

Det var lokalavisen Vestnytt som først omtalte saken.

Ikke første gang

16. februar i år ble nabobondens vær avlivet etter å ha angrepet hotellet. Det var samme resepsjonist som ble vitne til dagens angrep.

– Hun ble litt redd og låste døren, mens væren sto og så inn vinduet. Etter en stund så den tydeligvis en «annen» vær i vinduet, og begynte å hoppe inn i ruten, forteller Fosse.

Og selv om det singlet i glass da bukken barket sammen med seg selv første gang, ga ikke den aggressive væren seg før hele fire ruter var gått med.

Vær før angrepet på Panorama

KLAR TIL ANGREP: Her har væren allerede knust én rute, og gjør seg klar til nye angrep på sitt eget speilbilde.

Foto: Panorama hotell

Se video fra forrige værangrep nederst.

Kokken ble redningen

Resepsjonisten tilkalte kokken for å jage bort væren. Og det virket.

– Kokken var også litt småredd – de er jo ganske sinte dyr. Men han fikk jaget den bort. Det kan vel være noe med kokkedrakten, ler Fosse, og påpeker at de serverer flere retter basert på lokal sau.

– Vi har lam fra Sotra på menyen, sier hun.

Om det var frykten for å ende opp som hotellmiddag som stoppet væren fra å gjøre videre hærverk da han så kokken, skal være usagt.

Men uansett var hissigproppens dager talte da hotellet klarte å spore opp eieren. Det viste seg at væren var hjemmehørende et godt stykke unna, på Glesvær. Da eieren fikk fatt på væren, led den samme skjebne som den forrige som gikk løs på hotellet.

Henger hodet på veggen

Selv om markedsansvarlig Fosse og kollegaene tar saken med godt humør, begynner de å få nok av værangrep på hotellet.

– Vi liker sauer veldig godt, og vet jo at vi er på bondelandet, men jeg håper vi slipper å få flere glassruter ødelagt. Vi har snakket med politiet, som mente vi burde gjerde inn hotellet, men det synes jeg jo høres litt spesielt ut. Vi får høre om ikke bøndene kan gjerde inn litt bedre, sier Fosse.

Noe godt kommer det imidlertid ut av værangrepene: Eieren av den forrige væren har lovet bort værhodet til utsmykking på hotellet.

Det skal ikke henges opp i nærheten av vinduene.

– Nei, vi får finne et litt mer strategisk sted, ler Fosse.

Slik gikk det forrige gang en vær gikk løs på hotellet:

Den illsinte væren så sitt eget speilbilde og stanget seg gjennom glassvinduet.

Video fra 16. februar.