Hopp til innhold

Hordaland Teater flytter til Bergen sentrum

Klar for ny sesong med ny teatersjef og ny scene.

Julerosene

PÅ FLYTTEFOT: Hordaland Teater skal fra januar flytte inn på Logen, som blir den nye nynorskscenen i Bergen sentrum. Her fra forestillingen Julerosene.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Hordaland Teater

Terje Lyngstad (48) blir ny teatersjef på Hordaland Teater fra 1. januar 2016. Lyngstad har frem til nå ledet Sogn og Fjordane Teater.

– Det er veldig spennende og stas å kunne jobbe med et nynorskteater, og et teater som skal holde til midt i sentrum av Norges nest største by, sier Lyngstad til NRK.

Teatersjef Terje Lyngstad

NY JOBB: Teatersjef Terje Lyngstad, Hordaland Teater.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Hordaland Teater

Bergens Broadway

Han er ansatt som teatersjef på åremål frem til 31. desember 2019, og har nå fire år på seg til å skape variert scenekunst.

– Vi skal tilbake til Hordaland Teaters grunntanke, nemlig å spille ny norsk dramatikk og samtidig presentere den vestlandske folkekulturen. Hovedvisjonen er å gi publikum sterke og gode teateropplevelser, sier Lyngstad.

Logen Teater skal huse den nye nynorskscenen i Bergen sentrum. Teateret tar over leieforholdet med Den Gode Hensigt fra og med januar. I løpet av de neste to årene skal teateret investere 60 millioner kroner i tilbygg, kontorer og garderober til kunstnerne.

– Når vi begynner å spille her vil publikum oppdage at vi har kommet til byen. Bygget vil etter hvert stå frem som et nytt fullstendig teater – midt i Bergens svar på Broadway.

Fjordmann

AKTUELT: Amdams «Fjordmann», som handler om sinte, isolerte og ensomme unge menn, ble Terje Lyngstads avskjedsforestilling i Sogn og Fjordane.

Foto: Sogn og Fjordane teater / Pressefoto

Erfaren teatermann

Terje Lyngstad har 50 urpremierer på samvittigheten på Sogn og Fjordane Teater, og er opptatt av ny nynorsk dramatikk.

– Hele viften av produksjoner gjør at vi kan få et godt teatertilbud både til de aller minste, de voksne og dem som er ute etter noe mer å reflektere over, sier Lyngstad til NRK.

Amdams «Fjordmann», som NRK har anmeldt, handler om sinte, isolerte og ensomme unge menn, og hadde premiere i november. Stykket har blitt mer aktuelt enn noen kunne vite på forhånd.

LES OGSÅ: Teateranmeldelse: Vårt felles terror-ansvar

LES OGSÅ: – Skulle ynskje det ikkje var så aktuelt

Fjordmann er eit teaterstykke som handlar om terrorisme.