Her blir politiet loppet av lommetyven

FYLLINGSDALEN (NRK): Så lett stjeler sirkus-lommetyven penger og mobiltelefon fra politimannen.

Så lett stjeler sirkus-lommetyven Kenny penger og mobiltelefon fra politimannen.

FOR ÅPENT KAMERA: Heldigvis for politiførstebetjent Ole-Marius Røttingen fra Bergen vest politistasjon er Kenny Quinn (til v.) av den ærlige sorten. Her rundstjeler Kenny ham mens NRK-fotograf Sigurd Hamre filmer det hele midt i sirkusmanesjen.

Å bli utsatt for lommetyveri i en folkemengde er ikke gøy. Men når det skjer midt i sirkusmanesjen er det både underholdende – og imponerende. Dette gjør artisten Kenny Quinn (50) med tilfeldig utvalgte publikummere hver kveld.

Kenny er profesjonell lommetyv i Sirkus Arnardo som for øyeblikket turnerer i bergensområdet.

Heldigvis for politiførstebetjent Ole-Marius Røttingen fra Bergen vest politistasjon er Kenny av den ærlige sorten som leverer tyvegodset tilbake umiddelbart.

Han er en dyktig lommetyv og har gode fingrer, ingen tvil om det.

Ole-Marius Røttingen, politiførstebetjent

Blir rundstjålet

NRK utfordret Kenny Quinn til å rundstjele politimannen for rullende kamera. Klarer han å avsløre tyven?

Den sporty politiførstebetjenten er fullt klar over hva som skal skje. Likevel blir han rundstjålet!

Se video i toppen av saken for å se hvordan Kenny utfører stuntet.

Klassisk tilfelle

– Han er en dyktig lommetyv og har gode fingrer, ingen tvil om det. Det er litt klassisk: Han beveger seg rundt meg, berører, snakker og distraherer. Dette er de samme tingene vi møter når vi etterforsker ekte lommetyverier ute på gaten, sier Ole-Marius Røttingen rett etter at han har fått tilbake notisblokk, mobiltelefon og penger.

Han innrømmer at politiet har en vanskelig jobb, for tyvene er gjerne omreisende.

– Folk er godtroende og legger fra seg penger og telefoner over alt. Jo raskere vi kan komme på saken, og sjekke overvåkningsbilder, jo større sjanser har vi til å fakke dem, sier politiførstebetjenten.

Lommetyv-artist Kenny Quinn Sirkus Arnardo

MAGISKE HENDER: Kenny Quinn er profesjonell lommetyv i Sirkus Arnardo som for øyeblikket turnerer på Vestlandet.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Medfødt talent

Quinn har gjennom mange år finpusset sine ferdigheter. Han blir jevnlig brukt som foredragsholder for politiet, der han lærer bort hvordan ekte kjeltringer kan avsløres.

Å bli en god lommetyv er en vitenskap som krever mange års studier og trening. Å stikke fingrene i fremmede folks lommer kan ikke læres, det er et medfødt talent, mener sirkusartisten som har 30-årsjubileum i underholdningsbransjen.

Han har aldri jobbet som lommetyv på gaten, men gikk i lære hos lommetyven «Gentleman Jack» i to år. Etterpå fikk han sitt artistnavn.

Siden slutten av 1970-tallet har jeg modernisert triksene og gjort dem kortere slik at de passer for dagens publikum, sier Kenny til NRK.