Hopp til innhold

Henlegger dødsfallet til 8-åring

Politiet henlegger saken der en åtte år gammel jente døde i sitt eget hjem på Sotra i november i fjor.

Jente funnet død i Sund kommune
Foto: Eirik Hagesæter/Bergensavisen

Politiet har konkludert med at det ikke har skjedd noe straffbart og at det ikke var noen til stede da jenten døde.

Funnet død alene hjemme

Åtteåringen fra Litauen ble funnet død i sitt eget hjem i Sund kommune på Sotra 14. november i fjor.

Politiet kunne fastslå dødsårsak, men ikke hva som førte til den, og fryktet at man stod overfor en straffbar handling. Også Kripos har vært involvert i etterforskningen.

– Det er en litt spesiell situasjon at vi ikke kan si om det er et straffbart forhold eller et uhell som ligger til grunn, sa lensmann Odd Dale til NRK.no dagen etter.

Ni måneder etterforskning

Etter ni måneder etterforskning blir saken henlagt. Etterforskningen har tatt lengre tid enn politiet først hadde regnet med.

– Det er flere grunner til at det har tatt lang tid. Saka ble etterforsket parallelt med andre alvorlige saker i politidistriktet og resultat fra teknisk gransking har tatt lengre tid enn forventet. Samtidig har det vært viktig for politiet å gjøre en grundig etterforsking, skriver Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Moren: – Vanskelig å akseptere

Mor til 8-åringen finner det vanskelig å akseptere konklusjonen til politiet.

– Min klient har opplevd alle foreldres mareritt. Hun er fortvilt og finner det vanskelig å akseptere at dødsfallet kan være forårsaket av barnet selv, sier morens advokat Stig Nilsen.

Hun har vært frustrert over at etterforskningen har tatt så lang tid.

– Politiet har imidlertid jevnlig gitt henne informasjon om hvilke etterforskningsmessige skritt som har vært foretatt samt jevnlige statusoppdateringer. Hun er innforstått med at det har vært en svært grundig etterforskning. Konklusjonen i dag kommer derfor ikke som noen overraskelse på henne.

LES OGSÅ: Veit framleis ikkje kva som skjedde

Rystet lokalsamfunnet

Politiet skal ha funnet spor etter innbrudd eller innbruddsforsøk på døren til leiligheten, og inne skal ting ha vært i uorden. Nå konkluderer politiet med at det ikke var andre i huset da 8-åringen døde.

Saken skaket opp hele øysamfunnet og flere foreldre var i tiden etter dødsfallet så redde for sine egne barn at de fulgte ungene helt frem til skoledøren.