Hopp til innhold

Hardt vær stopper Flaggruten

På dagen 10 år etter Sleipner-ulykken må passasjerene sendes med buss på den mest værharde strekningen.

Tyrving

Flaggrutens Tyrving klar for avgang fra Bergen mot Stavanger torsdag morgen.

Foto: Stig Erik Elliott / NRK

– Dette er noe vi gjør når vindretningen tilsier det. Strekningen over «Slettå» kan være hard når det er vestavind, sier administrerende direktør i Tide Sjø Ivan Fossan til NRK.

Skjer ofte

Nå er det ifølge Tide Sjø ingen dramatikk i at deler av dagens båtreise går med buss. Det skjer ofte på denne tiden av året.

– Det skjer ofte på vinteren dette, da kjører vi passasjerene i buss mellom Leirvik og Haugesund, sier Fossan.

Og avgjørelsen går ikke på hvor mye vind det er, men retningen på vinden.

Mange minner

Da Flaggruten la ut på turen fra Bergen mot Stavanger torsdag morgen klokken 07.30 blåste og regnet det godt. Flere av passasjerene på kaia husket faktisk ikke at det var dagen for ulykken på Store Bloksen 26. november 1999.

Men da de ble minnet på det var det flere som kunne fortelle om sine minner fra denne dagen. En av dem var Ole Halvorsen, han reiste med Sleipner to dager før ulykken. Torsdag gikk han om bord i Flaggruten med minnene fra ulykken med seg. Han forteller at han satt og så på film da nyheten kom.

– Det var helt forferdelig, sier han.

En annen forteller at de avbrøt julebordet da meldingen om ulykken kom.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Redningsflåte Sleipner

En redningsflåte ble funnet etter ulykken.

Foto: NRK

Minnemarkering i dag

Torsdag kveld samles pårørende og etterlatte på Ryvarden fyr. Det skjer rundt klokken 19 samme tidspunktet som Sleipner gikk på grunn.

Det er 125 som er påmeldt og støttegruppen etter forliset regner med at det vil komme flere.

Dagens ettermiddagssending på radio er viet ulykken, det samme er Vestlandsrevyen på NRK 1 klokken 18.40. Der sendes det direkte fra minnemarkeringen.

LES OGSÅ: Tryggere i dag enn for 10 år siden | Savner varsellys langs kysten | han reiste med Sleipner to dager før ulykken. | ulykken på Store Bloksen 26. november 1999.