Han skal bli den nye Huseklepp

16 år gamle Matias Møvik fra Lindås signerte i dag en treårsavtale med Brann. Klubben har store forventninger til talentet.

Matias Møvik

SIGNERTE I DAG: Matias Møvik er 16 år og kommer fra Lindås i Nordhordland. I dag skrev han under en treårskontrakt med Brann.

Foto: Brann.no

 - Han har vært inne på noen treninger med A-laget og har gjort et godt inntrykk der. Når vi nå føler tiden er moden for å hente ham til klubbem, er det naturlige målet at han skal bli A-lagsspiller i klubben om noen år. sier sportslig leder Roald Bruun-Hanssen til Brann.no.

Han sier klubben er svært opptatt av å få frem unge lokale spillere, og peker på Erik Huseklepp som et eksempel på hvor langt det er mulig for lokale talenter å nå.

Bergenseren signerte denne uken en ny kontrakt med Brann som gir ham fem millioner kroner i såkalt sign on-fee, samt fem millioner i lønn over tre år.

Matias Møvik

VIL PÅ A-LAGET: 16-åringen er innstilt på å begynne i Brann 2, men vil på a-laget så fort som mulig.

Foto: Brann.no

16 år gamle Møvik kommer fra Eikanger IL, spiller på G16-landslaget og takket tidligere i år nei til en overgang til andredivisjonslaget Åsane. Han fikk sitt store gjennombrudd i høst, da han i en landskamp mot Makedonia scoret tre mål på åtte minutter.

- Jeg var skeptisk til Brann i starten, men det at de satser så hardt på talentutvikling var helt avgjørende for meg, sier stortalentet til avisen Strilen.

Branns nye stortalent er de første årene tiltenkt en plass på rekrutteringslaget i tredje divisjon.

- Målsettingen min er selvfølgelig å komme meg inn på A-laget i løpet av noen år. Skal jeg klare det, må jeg bare jobbe hardt og utvikle meg videre, sier Møvik til klubbens hjemmeside.