Halve Brann-laget er utlendinger

Syltynn Brann-stall utvidet med 19-åring fra Uruguay.

Bentley i raudt

MANGFOLD: Nigerianske Bentley kom nylig til Brann fra Odd. Nå har Rune Skarsfjord fått enda en utlending.

Foto: Ketil Jordan / NRK

Det er agent Terje Liverød som skal ha fått i stand avtalen, som binder Peñarol-spissen Gabriel Nicolás Mezquida til klubben frem til sommeren. Ifølge brann.no var 19-åringen toppscorer i det søramerikanske U15-mesterskapet i 2007, hvor han også ble kåret til turneringens beste spiller.

Spansk, portugisisk og nigeriansk

Dermed består Branns angrepsrekke av fem utlendinger: Kim Ojo og Bentley er begge fra Nigeria, Juninho er brasilianer, mens Diego Guastavino og nye «Nico» begge er fra Uruguay.

Disse kommer i tillegg til Rodolph Austin (Jamaica), Zsolt Korcsmár (Ungarn), Birkir Már Sævarsson (Island) og keeper Piotr Leciejewski (Polen).

Kort oppsummert betyr det at ni av 18 spillere i dagens Brann-stall er utlendinger, og det i sesongen hvor klubben skal bygge opp et nytt lag etter å ha blitt ribbet for sine største stjerner. Til sammenligning har Lillestrøm, Molde og Rosenborg alle åtte utlendinger i troppen.

- Dyrt å hente norske spillere

- Det er fortsatt dyrt å hente norske spillere. Vi ønsker en miks av lokale, nasjonale og utenlandske spillere. Og her er andelen lokale aller viktigst. Om de utenfra kommer fra Moss eller Tyskland, er ikke så viktig for vår del, sier daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, til Bergensavisen.