Gjenopptar Drevland-saken

Politimesteren i Bergen bekrefter at statsadvokaten vil gjenåpne undersøkelsessaken mot ordfører Trude Drevland.

visepolitimester

POLITIMESTER: John Reidar Nilsen har nå fått svar fra statsadvokaten om at han ønsker å ta opp igjen cruise-saken mot Trude Drevland.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Politimester John Reidar Nilsen i Hordaland politidistrikt gikk mandag ut og sa han hadde bedt statsadvokaten vurdere å gjenoppta saken mot Trude Drevland.

Mandag ettermiddag sier John Reidar Nilsen til NRK at statsadvokaten har bestemt seg for at han kommer til å gjenoppta undersøkelsessaken.

– Jeg fikk beskjed i ettermiddag om at statsadvokaten har besluttet å åpne saken igjen. Politiet vil nå iverksette konkrete undersøkelser for å finne ut hva som har skjedd, sier Nilsen.

På spørsmål om politimesteren er fornøyd med beslutning svarer han slik:

– Jeg er opptatt av at alle straffesaker skal gjenomføres riktig og har god kvalitet. I den grad en slik beslutning fører til dette så er jeg fornøyd.

Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen ønsker ikke å kommentere at saken skal gjenopptas.

Privatfly og hotellopphold

Trude Drevland

ORDFØRER I BERGEN: Trude Drevland (H).

Foto: skjermdump

Bergensordføreren ble etter cruisebåt-dåpen i Vågen på 17. mai anklaget for å ha brukt sin posisjon som ordfører til fordel for rederiet Viking Cruises.

Rederiet påspanderte ordføreren og sønnen reise med privatfly og hotellopphold i Venezia, og Drevland takket også ja til å ta med seg en venninne på et gratis cruise til en verdi av rundt 100.000 kroner. Drevland har senere avbestilt cruiseturen.

LES MER: Bergensordføraren til NRK: – Rederiet betalte for heile reisa

Politiet besluttet på eget initiativ å undersøke saken, men henla den raskt. I ettertid har flere nye opplysninger blitt kjent.

– Det har kommet ny informasjon

Etter at flere eksperter i helgen gikk ut i BT og uttalte at henleggelsen var feil, har politimesteren nå altså bedt om at gjenopptakelse vurderes.

– Etter at saken ble lagt bort, har det kommet ny informasjon og nye påstander i media. Det er bakgrunnen for at jeg har bedt statsadvokaten vurdere saken, sier politimester John Reidar Nilsen til NRK.

Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen

STATSADVOKAT: Eirik Stolt-Nielsen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

NRK har mandag vært i kontakt med Trude Drevland. Hun ønsker ikke å kommentere saken.

LES OGSÅ: – Drevland gjorde seg uangripeleg