Hopp til innhold

Kulturministeren ga den siste gullmedaljen til Tommy Sulen

– Kjempestas og helt absurd, sier FyllingenBergens mangeårige supportersjef, Tommy Sulen, som ble hedret av kulturminister Thorhild Wildwey etter gårdsdagens cupfinale.

Tommy Sulen får gullmedalje av kulturministeren

FIKK CUPGULL: Tommy Sulen (54) ble spontant hedret av kulturministeren etter gårsdagens cupfinale i Oslo Spektrum. her er de to sammen med ordfører Trude Dreveland, håndballpresident Karl Arne Johannessen og generalsekretør i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

Foto: Andris Hamre / Midtsiden.no

54-åringen fra Fyllingsdalen har vært aktiv i det lokale idrettslaget siden 1973, ført som spiller, deretter som profilert «super-supporter» da Fyllingen IL rykket opp til eliteserien i fotball i 1990 og senere da også håndballaget begynte å gjøre stor suksess.

Thorhild Widvey

HADDE EN TIL OVERS: Kulturminister Thorhild Widwey (H).

Foto: Thomas Haugersveen, SMK

Har uhelbredelig beinmargskreft

For syv år siden fikk Tommy Sulen diagnosen uhelbredelig beinmargskreft, men tobarnsfaren har nektet å gi opp. Med iherdig trening, sunt kosthold og naturmedisin har han klart å holde sykdommen noenlunde i sjakk.

Mandag holdt han show på tribunen da FyllingenBergen senket Bækkelaget med 33-23 i cupfinalen i Oslo Spektrum og tok sin andre NM-seier på rad.

Så iherdig jobbet Sulen, at til og med kulturminister Thorhild Widwey la merke til innsatsen hans.

Drevland: – Kulturministerens forslag

– Tommy showet med akkurat den samme energien som han er kjent for. Jeg fortalte kulturministeren historien hans, og da ble hun veldig rørt. Da vi etter medaljeutdelingen hadde én medalje igjen, foreslo hun at vi skulle gi den til Tommy som kampens beste supporter, forteller Drevland til NRK.

Hovedpersonen selv ante ingenting. Han stod på sidelinjen og tok bilder av jublende FyllingenBergen-spillere da han plutselig hørte noen rope på ham.

– Det var Trude, som ropte: «Tommy, du må komme opp her med én gang!». Jeg kjenner jo henne godt, så jeg tenkte hun bare skulle si hei og gratulere. Men plutselig tok kulturministeren frem en gullmedalje, forteller Sulen.

Trude Drevland

RØRT: Ordfører i Bergen, Trude Drevland (H).

Foto: Renold Tennysen Christopher / NRK

Fikk pokal av FyllingenBergen-treneren

– Øyeblikket da Thorhild la medaljen rundt halsen hans, var veldig sterkt. Tommy var sterkt beveget, og det samme var jeg. Jeg syns det var et veldig rørende gjort av henne, sier Trude Drevland.

Det var ba.no som først fortalte om medaljetildelingen.

Som om ikke gullmedaljen var nok, fikk sjefssupporteren også en pokal etter cupseieren.

– Under banketten kom Anders (Fältnäs, trener) bort til meg og ga meg sin personlige sølvpokal. Da fikk jeg helt sjokk, forteller Tommy Sulen.

– Har klokketro på positiv innstilling

Tommy Sulen, som ellers jobber som artist og er aktuell med platen «Inviting Rain», innrømmer gladelig at gestene fra kulturministeren og FyllingenBergen-treneren gjorde stort inntrykk.

– Det var veldig spesielt for meg å få den gullmedaljen. Jeg har jo vært i klubben i 40 år. Jeg har alltid hatt den holdningen at gir du mye, får du mye tilbake. Jeg er nok en type som prøver å gi mye på alle arenaer, og har klokketro på at man med positiv innstilling kan medvirke til at noe går rette veien, sier Sulen.

SE VÅR CUPFINALE-SPESIAL OM FYLLINGEN IL FRA 1990:

Fyllingen presenteres i cupfinalen i 1990.