Hopp til innhold

Full stans på Flesland

Det er stille på en ellers så travel Bergen lufthavn Flesland. Klokken 8 var det ikke lenger noen som fikk lette eller lande.

Streik på Flesland
Foto: Dag Harald Kvammen Andersen / NRK

Meklingen mellom Avinor og de LO-organiserte flyplassansatte førte ikke fram i natt. 220 ansatte organisert i NTL og EL&IT-forbundet ved sju flyplasser tas ut i streik.

- Jeg synes det er usedvanlig trist. Vi ønsker å ha en flyplass som alltid er åpen, og at våre reisende er fornøyd med flyplassen, sier lufthavnsjef Dag Aksnes, som fikk melding om streiken kl 05.

Fem flyplasser stenges helt som følge av streiken.

Full stopp klokken 8

Bergen lufthavn Flesland er helt stengt som følge av streiken.

Flytrafikken gikk som normalt mellom klokken 6 og 7. Men nå er det altså stans.

- Man må følge med på informasjon fra flyselskapene, sier Aksnes til nrkhordaland.no .

Endre billetten

- Avinorstreiken skaper store problemer for våre passasjerer, spesielt de som skal til og fra Bergen. Vi har 7000 passasjerer som vi gjerne skulle transportert, men etter klokken 8 stenger flyplassene for all trafikk, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

De passasjerene som rammes av at flyet ikke går, kan få endret den til over helgen eller senere utover sommeren. Man har også mulighet til å få refundert billetten.

- De som har mulighet til å dra til en alternativ flyplass, for eksempel Haugesund eller Stavanger, kan få endret om reisen sin der, sier Johansen.

SAS anbefaler de som skulle reist med fly i, eller over helgen, om å utsette reisen, hvis det er mulig. Passasjerene kan ringe SAS for mer informasjon.

Helikoptertrafikken rammes også

De som skulle landet med fly på Flesland etter klokken 8 må lande på flyplasser i nærliggende byer. Hvor de vil lande er fortsatt usikkert.

Også de reisende til Nordsjøen blir sittende fast i Bergen i dag. Etter klokken 8 er det full stans også i helikoptertrafikken.

Helikopterterminalen vil likevel være åpen utover dagen.