- En nasjonal skam

Det mener Frp-leder Øistein Christoffersen om at Ap visste om kuppet av Frp. Christoffersen opptrer som en aggressiv pitbullterrier, parerer gruppeleder i Ap i Bergen, Terje Onstad.

Frp logo
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Ap i Bergen innrømmer at de kjente til at en fagforening jobbet med å kuppe valglisten til Bergen Frp.

Nå erkjenner også Fremskrittspartiet i Bergen at de i mai fikk en epost om at partiet ville bli infiltrert.

- Det eneste navnet som er nevnt i eposten, er Trond Hjelmeland, og siden eposten ellers var så vag, gjorde vi ikke noe med det. Det sier Frps leder i Bergen, Øistein Christoffersen til NRK sent torsdag kveld.

Lederen i Bergen Ap, Odd Rambøl, sier at han nå har snakket med Frps leder i Bergen, Øistein Christoffersen, og orientert om saken. Rambøl har beklaget det som har skjedd.

Les også: Veivåg: - Jeg er ingen muldvarp

Les også: Kan bli ekskludert etter Frp-kupp

Rystet

- Jeg er rystet over det som nå kommer frem. Det er helt utrolig at det går an, sier Christoffersen.

Han synest fleie arbeiderpartitopper i Bergen bør ekskluderest etter det som har skjedd. Christoffersen ønsker å diskutere med partiet sentralt før han uttaler seg om hva Frp gjør videre med denne saken.

- Dette er faktisk en nasjonal skam, seier Frp-lederen.

Overspill

- Jeg synest Øistein Christoffersen overspiller enormt, siden den aktuelle e-posten ble sendt til både Frp og Arbeiderpartiet. Det er forunderlig at man angriper Ap for at man ikke reagerte på dette, siden Frp heller ikke gjorde noe da de fikk e-posten, sier gruppeleder i Arbeiderpartiet Bergen, Terje Onstad.

Rambøl sier han ikke har diskutert denne saken med noen i partiledelsen i Bergen før medieoppslagene denne uken.

- Den anonyme e-posten var helt ukjent for oss. Det var en partisekretær som anså denne som helt usannsynlig, og derfor ble ingenting gjort, sier Onstad.

Gir seg ikke

- Jeg ser ikke at jeg skal vurdere min situasjon. Jeg er ikke kjent med denne e-posten før i går?

- Men fikk ikke du vite om denne e-posten muntlig allerede i mai i år?

-Det som stemmer er at jeg fikk vite av Trond Hjelmeland at Jarle Veivåg, et medlem i fagforeningen deres, var kommet inn i bystyret. Hjelmeland signaliserte at maskinistforeningen hadde gitt Veivåg slengere. Men dette syntest ikke jeg var urimelig fordi dette er en vurdering foreningen selv gjør, sier Onstad.

- Vurderte det som usannsynlig

- Jeg vurderte det som helt usannsynlig at fagforeningen skulle ha infiltrert Frp. Derfor tenkte jeg at dette ikke er tilfelle. Jeg burde ha tatt konktakt med lederen i fagforeningen, innrømmer fylkessekretær i Hordaland Ap, Stian Nyhus til NRK Hordaland.

Arbeiderpartiet i Bergen innrømmer nå at partiet kjente til at en fagforening i byen hadde drevet en rekrutteringskampanje i det skjulte, for å kuppe valglisten til Bergen Frp.

Fra hovedkontoret

- Det er nå kommet fram at vi den 16. mai i år fikk videresendt en e-post fra Arbeiderpartiets hovedkontor hvor vi ble gjort oppmerksom på at vårt medlem Trond Hjelmeland hadde drevet en rekrutteringskampanje i det skjulte, for å kuppe valglisten til Frp i Bergen, sier leder Odd Rambøl i Bergen Ap til NTB.

- Siden dette var såpass lenge etter valget, anså vi det som usannsynlig å bli infiltrert, legger han til.

Han er overrasket over at AP tidlig gikk ut og sa at de ikke kjente til dette, og stiller seg undrende til partiets agenda i saken.