Hopp til innhold

Fotballdommer skal ha misbrukt flere tenåringsgutter

BERGEN SENTRUM (NRK): Mannen i slutten av 20-årene holdt kurs og hadde oppfølging av unge dommere. Nå etterforsker politiet om han har utnyttet sin posisjon til å oppnå seksuell omgang.

To politifolk står foran en pult med politi-skilt i bakgrunnen

OVERGREPSSAK: Politiadvokat Christine Møen Wisløff og etterforskningsleder Andreas Lervik i Vest politidistrikt informerte om saken på en pressekonferanse på politihuset i Bergen torsdag ettermiddag.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Det var Norges Fotballforbund som i begynnelsen av juli gikk til politiet og anmeldte bergensmannen i slutten av 20-årene. Også en fornærmet har kontaktet politiet.

Han er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år og for å ha utvist seksuelt krenkende atferd. Politiet mener også han har produsert framstillinger av seksuelle overgrep eller bilder som seksualiserer barn og unge.

Mannen ble pågrepet 8. juli, og senere varetektsfengslet. Han har sittet i varetekt siden, opplyser politiadvokat Christine Møen Wisløff på en pressekonferanse på politihuset i Bergen torsdag ettermiddag.

Mannen har vært dommer både i fotball og en annen idrett, og holdt kurs for og fulgt opp unge dommere.

– Gjennom sitt dommerverv har siktede kommet i kontakt med unge spillere og unge dommere. Vi etterforsker videre om han har utnyttet sin posisjon som dommer for å oppnå seksuell omgang. Det kan også være aktuelt for eventuelt eldre ofre, sier Wisløff.

Gutter i tenårene

På pressekonferansen opplyser etterforskningsleder Andreas Lervik at det utelukkende er gutter blant ofrene.

– De var i tenårene da det straffbare skjedde. Vi har identifisert flere fornærmede, og jobber med å kartlegge om det kan være flere, sier Lervik.

Av hensyn til etterforskningen ønsker han ikke å gå ut med nøyaktig antall fornærmede.

– Samarbeider godt

Politiet jobber videre med elektroniske spor, og gjennomgår blant annet chattelogger fra mannens mobiltelefon og datamaskiner.

Mannens forsvarer har ikke besvart NRKs henvendelser.

Lervik sier den siktede allerede er avhørt flere ganger.

– Han samarbeider godt med politiet, sier etterforskningslederen.

Lervik sier de velger å informere om saken nå, fordi skoleferien er over og eventuelle ytterligere ofre vil ha et større støtteapparat rundt seg.

Ber om tips

Politiet har også hatt informasjonsmøte med forbundene mannen var tilknyttet. Forbundene går torsdag ut med informasjon til sine medlemmer.

Politiet ber folk som kan ha informasjon om saken ta kontakt på telefon 45976367 mellom klokken 08 og 15.30.