Her blir skadd arbeider heist opp av luftambulansen

Stor redningsaksjon på Fantoft i Bergen etter at mann fikk 150 kilos glassplate over seg på et tak. Politiet fryktet den skadde skulle falle ned.

Mann fikk 150 kilos glassplate over seg under arbeid i fjerde etasje. En krevende redningsaksjon med luftambulansen måtte til for å redde ham ut.

MÅTTE HEISES UT: Den skadde arbeideren lå vanskelig til på toppen av dette taket. For å være sikre på at han ikke skulle falle ned, ble mannen heist opp og flydd til sykehuset med Luftambulansen. Foto: Eivind A. Pettersen

Arbeidsulykke på Fantoft

FLØY INN REDNINGSMANN: Luftambulansen senket først ned en redningsmann, og noen minutter senere løftet de den skadde arbeideren ut.

Både luftambulanse, flere ambulansebiler, politi og Brannvesenets stigebil rykket ut til byggeplass like ved Fantoft studentby. Ulykken ble meldt klokken 10.51.

En person lå skadd på taket av nybyggets fjerde etasje. Luftambulansen ble etter hvert tilkalt, og helikopteret heiste ned en redningsmann til den skadde.

– Han lå vanskelig til på toppen av en takkonstruksjon og det var åpent rett ned. For å være sikre på at ingen skulle falle ned kom vi til at helikopter var beste løsning, sier innsatsleder i politiet, Dag Olav Sætre til NRK.

Fallhøyden var mellom ti og femten meter.

Flydd til Haukeland

Like før klokken 12.00 ble båren med den skadde heist opp. Mannen ble så flydd til Haukeland universitetssykehus.

Ulykken skjedde i forbindelse med et kranløft av et stativ med en glassplate som var ment for en glasshvelving på taket.

Politiet beskriver redningsoperasjonen som svært krevende, men at den etter forholdene gikk som ønsket.

– Etterforskningen vil avdekke hva som skjedde, men vi antar at arbeideren fikk glasskonstruksjonen over seg like etter at den var satt ned av kranen. Mannen var bevisst, men har fått klemskader og mulige bruddskader, sier Sætre.

Arbeidsulykke på Fantoft

SKJEDDE HER: Ulykken skjedde på taket av dette nybygget på Fantoft i Bergen.

Foto: Eivind Pettersen / NRK

– Det rykket til

Kranføreren forteller til NRK at glassplaten er 150 kilo tung.

– Plutselig kjente jeg at det var en endring i vekten, og at det rykket til. Jeg stoppet umiddelbart. Det var mye skurring på radioen, men jeg forsto at vinduet hadde falt av og truffet en person, forteller han.

Kranføreren opplyser at han har ført kran i 42 år og aldri tidligere opplevd en ulykke som dette.

– Dette var en skikkelig guffen opplevelse.

Brannvesenet og luftambulanse samarbeider om å berge arbeider som var involvert i en arbeidsulykke
Laster kart, vennligst vent...