– Vi har troen på at dette skal gå bra

Bortførte Kjartan Sekkingstads familie innstiller seg på at kidnappingssaken kan ta lang tid. – Ubekreftede meldinger gir ikke mer håp, sier broren.

Kjartan Sekkingstad bortført

PATRULJERER: Filippinsk kystvakt patruljerte området nær Davao og Samal i søket etter at nordmannen Kjartan Sekkingstad ble bortført sammen med to canadiere og en filippinsk kvinne 22. september.

Foto: DENNIS JAY SANTOS / Afp

– Jeg har lest på nettet at flere personer skal være pågrepet, men vi har ikke fått det bekreftet fra offisielt hold, sier Odd Kåre Sekkingstad til NRK.

Han er broren til bortførte Kjartan Sekkingstad, og familiens talsperson overfor media.

Det er gått 15 dager siden hans bror, to canadiere og en filippinsk kvinne ble bortført fra feriestedet Oceanwiew Resort på øya Samal.

Bortførte Kjartan Sekkingstad

KIDNAPPET: 15 dager etter at 56 år gamle Kjartan Sekkingstad ble bortført, har politiet få spor i letingen.

Foto: Privat

Tirsdag gikk borgermesteren i den filippinske byen Davao, og en general, ut og sa at tre lokale kjente kriminelle var pågrepet. Borgermesteren sa til lokale medier at mennene var pågrepet i forbindelse med bortføringen av Kjartan Sekkingstad og tre andre.

Familien tror på løsning

Politiets etterforskningsleder Federico Dolay vil ikke bekrefte at pågripelsen har med kidnappingssaken å gjøre.

– Vi jobber fortsatt med å kartlegge hvilken gruppe som står bak bortføringen. Vi har ikke hatt kontakt med dem, og har ikke fått noen krav, sier han.

LES SISTE NYHETSMELDINGER I SAKEN:

Odd Kåre Sekkingstad vil ha informasjonen fra offisielt hold, og sier slike ubekreftede opplysninger i saken ikke gir familien større håp om snarlig løsning.

– Nei, ikke så lenge det ikke er bekreftet. Men vi har uansett troen på at det skal gå bra, sier han.

– Innstiller oss på at dette kan ta lang tid

Sekkingstad får nesten daglig oppdateringer fra UD i saken, og beskriver informasjonskontakten som svært god. Skjer det en utvikling får han informasjon uansett når på døgnet det måtte skje.

– Vi er innstilt på at dette kan ta tid. Og det tror jeg kan være med å gjøre situasjonen litt lettere for oss. Erfaringsmessig kan slike situasjoner ta tid, uten at det er noe mer dramatisk av den grunnen, sier Odd Kåre Sekkingstad.

Han sier han ikke har noen grunn til å ikke ha tillit til at det lokale politiet på Filippinene etterforsker saken på beste måte.