En samtale med eks-sjefen ble avgjørende for Hornelands ja til Brann

Etter først å ha takket nei til fast trenerjobb har Eirik Horneland (46) snudd og signert kontrakt som hovedtrener i Brann. En samtale med eks-trener Kåre Ingebrigtsen ble avgjørende.

FORTSETTER: Eirik Horneland har vært midlertidig trener siden Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i sommer. Nå vil han fortsette ut 2023.

– Jeg er ekstremt komfortabel med valget jeg har tatt, og gleder meg ekstremt til fortsettelsen, sier Eirik Horneland.

Haugalendingen har vært midlertidig Brann-trener siden august.

Før det var han assistent for Kåre Ingebrigtsen, som fikk sparken som trener etter en rekke dårlige resultater.

Nå blir Horneland permanent trener for Sportsklubben Brann.

Snakket med Kåre Ingebrigtsen

Horneland sier at det har «vært en prosess siden i sommer». Det var da sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen startet arbeidet med å finne en erstatter for sparkede Ingebrigtsen.

I og med at det var Ingebrigtsen som i sin tid fikk Horneland til klubben, beskriver Horneland det som et vanskelig dilemma å vurdere Brann-jobben opp mot sin lojalitet til Ingebrigtsen.

– Jeg hadde håpet at vi skulle få det til sammen. Men det er noe jeg har måttet bearbeide med meg selv og komme meg igjennom, sier Horneland.

Senest i forrige uke sa han til BT at det ville komme inn en ny Brann-trener. Men i løpet av de siste dagene har ting skjedd radig.

– Dette har skjedd fort. Jeg har brukt de siste dagene for å lande det og kommunisert med Kåre om tingene og skapt en trygghet rundt dette, sier han.

Kåre Ingebrigtsen, Robin Taylor og Eirik Horneland etter uavgjort mot Lillestrøm på Brann stadion.

TRENERDUO: Kåre Ingebrigtsen og Eirik Horneland, da som henholdsvis hovedtrener og assistenttrener i Brann.

Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix

– Veldig glade

Sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen er fornøyd med å ha landet en avtale med Horneland som strekker seg ut 2023-sesongen.

– Det er veldig deilig å stå her i dag og presentere hovedtrenneren for de kommende sesongene, sier Jacobsen.

– Vi er tilfredse. Veldig glade.

Også daglig leder Vibeke Johannessen roste Horneland på pressekonferansen.

– Han har en tydelighet som jeg setter pris på. Han har gode verdier, jobber knallhardt og jeg vet at han har blitt veldig glad i Brann og Bergen, sier hun.

Brann i bunnen

Det har lenge vært knytt spenning til hvem som skulle ta over rollen som hovedtrener etter at Kåre Ingebrigsten måtte ta avskjed med klubben tidligere i år.

Brann ligger foreløpig på 14. plass i Eliteserien. Målet for sesongavslutningen er å nå kvalifiseringsplassen. Den første av de resterende fire kampene spilles søndag, borte mot Sandefjord.

– Akkurat nå planlegger jeg Sandefjord-kampen. Vi må se om vi kan vinne kvalikplassen og se om vi kan stå i divisjonen. Det er det kortsiktige fokuset, sier Horneland.

Han mener at Brann gjorde mange riktige grep i sommer, der mange nye spillere kom inn. Blant annet har erfarne Sivert Heltne Nilsen, Bård Finne og Fredrik Pallesen kommet inn som forsterkninger.

– Det er en spillergruppe som er veldig interessant. Det er en fin mix av alder, kvalitet og kompetanse. Det er en gruppe i vekst og som skal trene godt sammen og løfte Brann som en klubb som skal tilbake til toppen.