Hopp til innhold

Danskene likte norsk togtur

Det er ikke bare vi nordmenn som benket oss foran skjermen for å følge tog-tv. Danskene likte også det de så.

Bergensbanen minutt for minutt

Mange dansker ble med på skinnene fra Bergen til Oslo.

Foto: NRK

Det heter seg at det er deilig å være norsk i Danmark, men det må være noe med danskene og Norge også. Det ble bevist ved at dansk fjernsyn sendte «Bergensbanen minutt for minutt».

170.000 dansker fulgte programmet i minst fem minutter, skriver dr.dk . Men tallene fra DR Medieforskning viser at mange så på tv langt lengre enn det. De som var innom programmet i minst fem minutter så i gjennomsnitt 71 minutter.

DR2 sendte den over sju timer lange togturen mellom Bergen og Oslo fra klokken 07.40 til klokken 15 søndag.

Utviklingsdirektør i DR Medier, Carl Otto Dethlefsen, sier at de viste programmet fordi de synes det var en artig ide. Han er også overrasket over at så mange så på det over sju timer lange programmet på en solskinnsdag.

LAST NED: « Bergensbanen minutt for minutt »

1,2 millioner i Norge

Det var også populært på norsk fjernsyn. Første gangen det ble vist på NRK2 i november i fjor var det 1,2 millioner nordmenn som var innom. Og folk holdt ut. Ved midnatt var det 250.000 passasjerer med på turen.

Etter det har NRK fulgt Bybanen i Bergen minutt for minutt, og søndag viste NRK1 Flåmsbanen minutt for minutt. Også dette har vært en suksess.

398.000 så på programmet om Bybanen og Over 500.000 tok Flåmsbanen . Dette viser at tog-tv har slått an. Både hos nordmenn, og nå altså også hos danskene.