26 personer evakuert etter brann i Bergen

Tre personer berget seg ut da det brøt ut brann i Skostredet i Bergen natt til tirsdag.

Brann i et hus i Østre Skostredet.

KRAFTIG BRANN: Det begynte å brenne i Østre Skostredet i Bergen sent mandag.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sent mandag kveld brøt det ut brann i et trehus i Østre Skostredet i Bergen. Flammene har slått gjennom taket i den første bygningen som tok fyr.

– Det kom inn en trippelvarsling klokken 23.34 om røyk fra en bygning. Da våre folk kom fram til stedet, brant det i kledningen. Den siste beskjeden jeg har fått er at flammene har slått gjennom taket, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt til NTB.

Brannen spredte seg etter hvert til et nabohus. Det er foreløpig for tidlig å si hvor brannen startet.

– Tre personer i den øverste etasjen er velberget ut av huset. De er innkvartert på hotell og er fysisk uskadet, forteller innsatsleder Ivar Kvante i politiet til NRK.

26 personer evakuert fra området

Skostredet er et område med tett bebyggelse i Bergen sentrum, i nærheten av Torget. I de små gatene er det både restauranter, utesteder, butikker og boliger.

Området er en del av det såkalte brannsmitteområdene i Bergen. Dette er områder med særlig stor fare for spredning i tilfelle brann. Brannvesenet og nødetatene rykket derfor ut med store styrker.

Huset det først skal ha begynt å brenne i huser en klesbutikk i første etasje, kontorer i andre og en leilighet med tre beboere i tredje etasje.

– I tillegg har vi evakuert 26 personer fra hele området. Dette på grunn av den voldsomme røykutviklingen. De som er evakuert fra nabohusene kan regne med å flytte tilbake i morgentimene, sier vakthavende sjef Frode Bødtker til NRK.

Brann i et hus i Østre Skostredet.

Skostredet i Bergen er et område med tett bebyggelse av både trehus og murhus.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Totalskadet

Klokken 01.50 hadde brannvesenet kontroll på brannen. Bødtker priser seg lykkelig over at værforholdene også denne gangen spilte på lag med brannmannskapene.

– Det har regnet og vært tilnærmet vindstille. Det har likevel vært krevende og utfordrende, fordi det er så trangt her.

– Den ene bygningen er fullstendig utbrent og totalskadet. Den andre har fått en del røyk og vannskader, legger Bødtker til.

Brann i Skostredet i Bergen mars 2017

MYE RØYK: Det var voldsom røykutvikling i Bergen sentrum i natt. Her jobber brannmannskapene med slukking i Skostredet.

Foto: Jon Bolstad / NRK
Laster kart, vennligst vent...

Skostredet ligger midt i Bergen sentrum og er et område med svært tett bebyggelse.