Brann bygger lag for eliteserien

Brann har fremdeles langt til opprykk, men har i sommer hentet to spillere fra toppen av eliteserien. – Vi bygger lag for eliteseriespill i 2016, sier sportssjefen.

Fotball: Follo - Brann (0-1)

BYGGER ELITELAG: Brann har i sommer hentet inn fire spillere. Tre av dem, som Sivert Heltne Nilsen (t.v.) fra Vålerenga, kommer fra øverste divisjon i Norge og Sverige. Også Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismar Acosta og Alejandro Castro har spilt på høyere nivå enn førstedivisjon.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Rune Soltvedt har travle dager som sportssjef i Brann. I juli ble det klart at Sivert Heltne Nilsen bytter medaljejakt med Vålerenga, til førstedivisjon og opprykkskamp med Brann.

Viljar Vevatne

FRA BRYNE: Viljar Helland Vevatne.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Så ble talentet Viljar Vevatne signert fra Bryne. Mandag ble Ruben Kristiansen klar for Brann, også han kommer fra et medaljejagende Vålerenga.

– Så langt er vi veldig fornøyde med det vi har fått inn. Vi bygger nå et lag som skal være rustet for eliteseriespill neste sesong. Det er for sent å begynne med det etter sesongen, sier Soltvedt.

Opptatt av holdninger

Også trener Lars Arne Nilsen er veldig fornøyd med dem som har ankommet i sommer.

Brann-trener Lars Arne Nilsen

FORNØYD: Brann-trener Lars Arne Nilsen er godt fornøyd med sommerens fangst på overgangsmarkedet.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Viljar kan spille i alle posisjoner på sidene, Sivert er et anker og Ruben er en offensiv venstreback. Vi er strålende fornøyd, sier Nilsen.

Alle de tre spillerne Brann har signert permanent i sommer har et rykte på seg for å være hardtarbeidende med gode treningsholdninger. Et helt bevisst valg, sier Rune Soltvedt.

Vi skal tilbake til toppen av norsk fotball, og da må vi begynne å bygge nå.

Sportssjef Rune Soltvedt

– Vi har vært veldig opptatt av hva slags typer vi signerer. Vi har sett på holdningene, spillerne må ville gå på trening hver dag, ønske å bli bedre og ønske at Brann skal bli bedre.

– Opprykkskampen blir et bikkjeslagsmål

Tirsdag kveld sikret Brann seg sin fjerde sommersignering i den liberiske angrepsspilleren Amadayia Rennie (25).

– Dette er en spiller vi kan bruke på begge kantene og som spiss. Han har både fart og kraft, og kan dra seg fordi motstanderen i en-mot-en-situasjoner, sier Soltvedt om Rennie til brann.no.

Nytt stadion

FRA VIF: Sivert Heltne Nilsen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Rennie kommer fra Hammarby på lån ut sesongen, mens Brann-spiss Jakob Orlov lånes ut til den svenske eliteserieklubben, etter å ha fått lite spilletid i år.

Heltne Nilsen og Kristiansen har i år spilt til sammen 29 kamper for et Vålerenga-lag som ligger på tredjeplass i eliteserien. Det er samme posisjon som Brann for øyeblikket innehar, én divisjon under.

Kan debutere i kveld

Brann er ett poeng bak Sandnes Ulf på andreplass. Kun de to første lagene er garantert opprykk til eliteserien. Det er altså langt fra sikkert at «eliteseriekjøpene» får spille på det øverste nivået neste sesong.

– Vi har respekt for situasjonen vi er i, og vet at kampen om opprykket blir et bikkjeslagsmål. Jeg tror ikke det blir avgjort før tidligst 1. november (siste serierunde, red.anm.). Men vi skal tilbake til toppen av norsk fotball, og da må vi begynne å bygge nå, sier Soltvedt.

Ruben Kristiansen på Brann-trening

KLAR FOR DEBUT: Ruben Kristiansen hadde sin første Brann-trening i går. I dag er han klar for kamp.

Foto: Henrik Agledal / NRK

Opprykksjakten fortsetter for Brann i kveld, når byrival Åsane tar turen til Brann Stadion. Der kan Ruben Kristiansen få sin debut etter overgangen mandag.

– Jeg er klar. Det blir gøy. Og det blir viktig å vinne, for vi må legge press på Sandnes Ulf, sier Kristiansen.

Laster innhold, vennligst vent..