Bjørn Jensen går solo

Til høsten går 57-åringen fra Rothålå på scenen uten karene Vinskvetten.

Bjørn Jensen

GIR BERTEL PAUSE: I kjent stil på scenen som stjernekuen Data-Dagros. Nå kaster Jensen jur og horn og stiller alene på scenen med eget show.

Foto: Arne Ristesund

- Showet mitt blir litt som en tikamp. Jeg prøver meg på alt mulig, men kan jo ingenting helt perfekt, humrer Bjørn Jensen.

Frontfiguren spiller showet «On My Ovn» på Rick's Teater i Bergen fra 23. september. Med seg på laget har han Voksne Herrers Orkester, med medlemmer fra både Dance With A Stranger og Sambandet, samt regissør Arvid Ones, som også var med på Vinskvettens to siste show.

- Kun nytt materiale

Jensen tror folk vil nikke gjenkjennende til stilen i både humor og musikalske innslag, men legger ikke skjul på at han ønsker å vise frem flere sider enn den lett hysteriske Bertel'n folk kjenner fra Vinskvetten og Rothålå.

- Alt i showet er helt nytt. Folk kan vente seg en blanding av stand-up, revy og konsert. Temaet blir dagligdagse hendelser, med en del spark til finkulturen, sier Jensen.

Folk som håper å få høre Vinskvetten-klassikere som «Rånny Bruvik», «Fergebillettøren» eller «Dans På Gradal», risikerer å gå skuffet hjem.

Jensen bekrefter at han i starten vurderte å ta med Vinskvetten-materiale som han selv er veldig glad i, men forteller at han nå har gått helt bort fra denne idéen.

- Det er rett og slett ikke plass. Showet er veldig verbalt, og i løpet av halvannen time blir det bare tid til syv-åtte låter, og jeg har mer enn nok nyskrevet materiale. Jeg kommer faktisk til å få et luksusproblem med å velge vekk ting, sier 57-åringen.

Ny båttur med Ausekarane

Selv om showet ikke starter før tidlig i høst, blir det ikke mye sommerferie på den langhårede revyartisten. 24. juni drar han for tredje gang ut på båt-turné med Tor Endresen og Ausekarane , og showet har nypremiere i Jensens gamle hjembygd, Salhus.

Bjørn Jensen og Tor Endresen

SUKSESS: Bjørn Jensen og Tor Endresen har stor suksess sammen med Ausekarane. Til sommeren blir det ny turné.

Foto: NRK

- Vi holder oss på sjøen i en hel måned, og har denne gangen med oss en ferge som er dobbelt så stor som tidligere. Dette er jo tredje sommeren, men folk spør oss hele tiden når vi kommer tilbake. Så dette blir kjempekjekt, sier Jensen.

Han lover en del nytt materiale også i dette showet, som opprinnelig var en ren hyllest til den folkekjære trubaduren Johannes Kleppevik.

- Nye verbale innslag, noen sanger er byttet ut og vi inkluderer litt mer av Ivar Medaas, Salhuskvintetten, Teddy Nelson og andre store vestlandsartister. Vi heier på Vestlandet, kan du si, sier Jensen.

Tror på mer fra Vinskvetten

I fjor vår var det egentlig punktum for gruppen Vinskvetten, som da hadde holdt det gående i 34 år.

LES MER: Vinskvetten gir seg etter 33 år | Har solgt billetter for 6,5 mill. | Får ikke si farvel

Gruppens medlemmer har konsekvent svart «vi har ingen videre planer» om fremtiden, men Jensen bekrefter at det fortsatt er liv i gjengen. Så hva er status for gjengen fra Rothålå?

- Vi har hatt noen spillejobber, og skal faktisk ha en til om ikke så lenge. Godt betalt lukkede arrangementer, knegger Jensen, før han legger til:

- Vinskvetten dukker nok opp igjen, vil jeg tro. Når man har vært så lenge i lag som oss, er det ikke bare å legge det på hyllen og si: «Bang, der var det slutt».

SE KLIPP FRA VINSKVETTENS AVSKJEDSSHOW:

Video nsps_upload_2009_3_16_9_6_51_784.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.