Hopp til innhold

Får ikke si farvel

Vinskvetten har prøvd i et helt år å avslutte karrieren, men publikum nekter å slippe grepet. Nå venter nye show og turné.

Vinskvetten

SUKSESS: Bjørn Jensen (t.v.) og Øyvind Østerbø på scenen på Ricks Teater i fjor høst.

Foto: Arne Ristesund

«No Kjem Dei Tre Siste...» solgte over 30.000 billetter fra september i fjor til april i år, og nå er gjengen fra Salhus tilbake på Ricks Teater for enda flere show.

- I fjor var tanken å avslutte til jul, men så ble spilleperioden forlenget til april. Innen den tid kom Ricks og spurte om ikke vi kunne komme tilbake nå i høst. Og vi er jo ikke vanskelige å be. Så nå spiller vi ut november der, og så skal vi litt rundt på Vestlandet på turné, sier Arild «Belbert» Totland til nrkhordaland.no.

Oppsummerer karrieren

Showet, som også ble gitt ut på DVD tidligere i år, er en oppsummering av gruppens 34 år lange karriere.

LES MER: Viser alt på ny DVD

- Som regel har vi tvunget oss selv til å lage og spille nye ting, og ikke bare gjøre «Fergebillettøren». Men denne gangen er det en gjennomgang av det vi har laget som vi mener er mest vellykket. Det ser heldigvis ut som publikum er enige med oss, sier Øyvind Østerbø.

Video nsps_upload_2009_3_16_9_6_51_784.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sammen med Totland utgjør han den yngste delen av gruppen. Begge er om lag ti år yngre enn veteranene Bjørn Jensen, Jarle Farestveit og Gunnar Låstad.

LES OGSÅ: Har solgt billetter for 6,5 mill.

- Da vi kom med, var det diskusjoner i gruppen om de virkelig skulle ha med så unge folk i gruppen. Jeg var vel 23 år da jeg ble med. Det gikk i alle fall ti år før de andre ville høre på oss, så den første tiden hadde vi ikke så mye vi skulle ha sagt, humrer Totland.

- Har fortsatt god kjemi

- Dere har hatt samme besetning nå siden 1986. Hvordan har dere klart å holde på vennskapet og kreativiteten?

- Det er god kjemi mellom karene, og vi krangler mye mindre enn før. Men det handler om å holde ut, og ikke bryte ut og gå solo etter den første krangelen. Nå har vi hatt samme gjengen i over 20 år. Det er jo ikke så mange ekteskap eller bedrifter som varer så lenge, sier Østerbø.

Vinskvetten har gitt ut seks studioalbum, en samleplate, to DVD-er og flere singler. Til sammen har de solgt over 140.000 plater og rundt ti tusen DVD-er. I tillegg har gjengen fra Salhus spilt utallige revyer på Vestlandet helt siden 1975.

- Men nå er det slutt?

- Vi har ikke planlagt noen avslutningsfest eller konsert. Vi tar en dag om gangen. Eneste vi har sagt sikkert, er at vi ikke har noen videre planer utover dette showet, sier Totland.

LES MER: Vinskvetten gir seg etter 33 år